SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projenin Malatya Ayağı Tamamlandı

0
Güncellendi - 2018-03-10 02:39:27
Projenin Malatya Ayağı Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Stratejik Ortaklıklar kapsamında desteklenen İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülen ‘‘Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları’’ projesinin ikinci toplantısı tamamlandı.

Açılış toplantısı Bulgaristan’da gerçekleştirilen ‘‘Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları’’ projesinin ikinci ayağı Malatya İnönü Üniversitesi’nde yapıldı. Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen toplantının ikinci ayağına projenin ortak ülkelerinden 15 uzman katıldı.

PROJENİN MALATYA AYAĞI ÜÇ GÜN SÜRDÜ

  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın desteğiyle Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Okutman Hasan Toman ile Proje Araştırmacıları Öğretim Görevlileri Mehmet Ilkım, Şakir Tüfekçi, Araştırma Görevlisi Yalın Aygün’ün yürüttüğü ‘Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları’ projesinin ikinci ayağı Malatya’da gerçekleştirildi.

  240 bin avro olan proje bütçesi kapsamında İnönü Üniversitesi’ne 23 bin 800 avro ayrılacak. Avrupa Birliği Komisyonu-Erasmus tarafından finanse edilen projenin eylem planı ‘okul eğitiminde yenilik geliştirmek için stratejik ortaklık’ olarak belirlendi.

  Projenin koordinatörlüğünü Marie Curie Association-MCA, Plovdiv, Bulgaristan yapıyor. Projenin ortaklığını İnönü Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Malatya, Türkiye, Yamato Spor Club, Stara Zagora, Bulgaristan, “Paisii Hilendarski” School, Plovdiv, Bulgaristan, European WingTsun Organisation, Bulgaristan, Werkgroep Inclusieve Toegankelijkheid, Poperinge, Belçika, Phoenixkm BVBA, Kortemark, Belçika, Penthesileia, Atina, Yunanistan yapıyor.

  Bulgaristan’da gerçekleştirilen ilk toplantının ardından ikinci toplantı Malatya İnönü Üniversitesi’nde yapıldı. Üç gün süren toplantı kapsamında saha çalışmaları yapılırken, öğrencilere dövüş ve savunma sporlarıyla ilgili uygulamalı bilgiler verildi.

  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay katılarak proje toplantısı için Malatya’ya gelen ekiple bir araya geldi. Toplantıya; Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Güneş, Proje Koordinatörleri Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Okutman Hasan Toman, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serkan Düz, Proje araştırmacıları Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ilkım, Öğretim Görevlisi Şakir Tüfekçi, Araştırma Görevlisi Yalın Aygün ve Burak Canpolat katıldı. Toplantı sonrası heyet, Malatya’da dört ayrı merkezde saha çalışması yaptı.

  ‘‘Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları’’ projesi kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda engelli bireylere yönelik çeşitli savunma sporlarından gösteriler de yapıldı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız