SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projenin Tanıtımı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:40:44
Projenin Tanıtımı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’ya yapılacak Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi’nin projesi tanıtıldı. 
 
Fırat Kalkınma Ajansı Salonu’nda düzenlenen Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi’nin proje tanıtım toplantısına; Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ve İl Özel İdaresi Mimarı Rahmi Özkul katıldı. Anemon Oteli ile İl Özel İdaresi şantiyesi arasına Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın maddi destekleriyle yapılması planlanan Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi’nin, önemli bir eksikliği gidereceğini söyleyen Vali Ulvi Saran, Malatya’nın tarihiyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatarak, sokak sağlıklaştırmasından tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına kadar yapılan hizmetleri dile getirdi.
 
"Geçmişimize ışık tutmak, tarihin belli dönemlerdeki aşamalarını yeni nesillere aktarmak ve göstermek için müzeler çok önemlidir" diyen Vali Saran, şu ifadelere yer verdi:
 
"Aslantepe’de önemli eserler çıkmış. Aslantepe’den çıkarılan Kral Tarhunza ve Aslan heykelleri Malatya’da değil, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndedir. Malatya’da geniş kapsamlı eserlerin sergileneceği Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi Projesi hazırladık. Malatya’nın eski sosyal yaşamına ışık tutacak eserler burada sergilenecek. Folklorik unsurlar da teşhir edecek. Mimari özelliğiyle dikkat çeken müzenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ümit ediyoruz. Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi, şehir imajına büyük katkı sağlayacaktır."
 
Saran'ın açıklamasından sonra İl Özel İdaresi Mimarı Rahmi Özkul, müzenin projesi hakkında teknik bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız