SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projeye Başbakan Destek Verdi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:06:14
'Projeye Başbakan Destek Verdi'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Battalgazi Belediyesi tarafından bir Malatya Projesi olarak adlandırılan yaklaşık 200 dönümlük “Yeşil Kuşak ” projesine desteklerini açıklarken, eski Malatya Devlet Hastanesi’nin semt polikliniği projesi yerine hastane olarak düzenlenmesi talimatı da verdi. 

Sivil Toplum Kuruluşları ile geçtiğimiz Cuma akşamı Malatya Hilton Otel’de yaptığı toplantıda konuşan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan “Yeşil Alan” projesi kapsamında tahsisi istenilen yerler konusunda gerekli çalışmanın yapılacağını belirterek, “Bir Yeşil Kuşak projesi varmış, orada stadyumda kalan TOKİ ile bir arsa takası konusu beklentideymiş. İnşallah onu bir şekilde çözeceğiz. Malatya’yı daha da yeşil kılacak o projeye destek olacağız” dedi. 

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından dile getirilen ve girişimlerde bulunulan eski Malatya Devlet Hastanesi’nin hastane olarak hizmetine devam etmesi talebine de destek vererek, “Battalgazi Belediyesi’nin hastane meselesi varmış, Battalgazi’ye yapılması düşünülen semt polikliniğini hastaneye dönüştüreceğiz. Ben Sağlık Bakanımızla konuştuk, inşallah Battalgazi’nin bu ihtiyacı giderilecek” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun “Yeşil Kuşak” projesine ve eski Malatya Devlet Hastanesi’nin semt polikliniği yerine, hastane olarak düzenlenmesi konusunda verdiği desteği değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yeşil Kuşak Projesi Malatya’mıza hayırlı olsun. Yani 100 yıllık bir projenin biranda gerçekleşmesi münasebetiyle Başbakanımıza ve Hükümetimize ve TOKİ Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerek milletvekillerimiz, gerek diğer belediye başkanlarımızın Malatya’nın bu “Yeşil Kuşak” projesini kabullenmeleri ve sivil toplum örgütlerinin, hemşerilerimizin, işadamlarımızın bu konuda irade kararlılığı, netice olarak kısa bir zaman içerisinde gerçekleştirilmesi yolunda önemli bir merhalenin gerçekleşmesi Malatya açısında önemli bir adımdır. Şunu da ifade edeyim; daha önce DSİ’nin 33 dönüm olan yeri, “Yeşil Kuşak” projesi kapsamında ve hizmet binası yapımı noktasında Başbakanlık onayını almıştık. Başbakanımızın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı toplantıdaki konuşmasında, artık Malatya’mız için Battalgazi tarafında bulunmayan hastanenin biran evvel yapılması noktasında Sağlık Bakanına talimatını verdiğini ve Sağlık Bakanının da bunu yapacağını ifade ettiler. Yeşil Kuşak Projesi kapsamı içerisinde gerek stadyumun yeri, gerek kapılı spor salonunun yeri, gerek Şehit Kemal Endüstri Meslek Lisesi ve Atatürk Kız Lisesi’nin yeri ile ilgili yaklaşık 200 dönümlük alanın şehir merkezinde “Şehir Parkı” olabilecek bir şekilde Malatya’nın akciğeri konumundaki bir yerin, başbakanımızın vermiş olduğu müjde ile gerçekleştirme anlamında önemli bir merhaleyi kat etmiş olduk. Artık bundan sonraki süreçte bizler el birliği ile gayret ederek, Malatya’nın akciğerini ve “Yeşil Kuşağı” oluşturmak, oranın çağdaş ve modern anlamda Malatya’ya kazandırılması noktasındaki çabalarımız, gayretlerimiz bundan sonra yapım süreci olarak devam edecek” diyerek, Başbakan Davutoğlu’nun müjdesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız