SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projeye Büyükşehir İptali

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:33
Projeye Büyükşehir İptali
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi Rekreasyon* ve Proje çalışması İl Özel İdaresi’nin kapatılacak olması nedeniyle iptal edildi.

Malatya’nın 30 Mart’tan itibaren büyükşehir statüsüne geçmesi nedeniyle yapımı için Yeşilyurt Köylere hizmet Götürme Birliği’ne ödenek aktarılan Beylerderesi Rekreasyon ve Proje çizim işi Kaymakamlığın talebi üzerine durduruldu.

KAYMAKAMLIK İSTEDİ

Yeşilyurt Kaymakamlığından İl Özel İdaresi’ne gönderilen yazıda, “Beylerderesi Rekreasyon ve Proje çizim işlerinin yapım işi için İl Özel İdaresi Encümeninin kararı ile 50 bin TL ödenek gönderilmiştir. Fakat Birliğin 2014 yılı Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler seçimleriyle beraber fesh olacağından işin yapımının İl Özel İdaresi tarafından yapılamayacağı bu nedenle gönderilen parayla ilgili olarak kararın iptal edilmesi ve gönderilen ödeneğin alt yapı –üst yapı ve birliğin iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılması” talebinde bulunuldu.

ENCÜMEN İPTAL ETTİ 

Yeşilyurt Kaymakamlığının talebini görüşen İl Encümeni, Beylerderesi Rekreasyon ve Proje çizim işini iptal etti. İl Encümeni Yeşilyurt Kaymakamlığına Beylerderesi Rekreasyon ve proje yapımı için gönderilen 50 bin TL ödeneğin tahsisini değiştirerek,  ödeneğin 14 bin TL sinin Görgü Köyü Yılanlı Mevkii İçmesuyu amaçlı sondaj yapımında kullanılması geriye kalan 36 bin TL’nin ise alt yapı –üst yapı işlerinde kullanılmasını kararlaştırdı.

* Rekreasyon; yenilenme, yeniden yaratılma veya yeniden yapılanma anlamına gelen Latince recreation kelimesinden gelmektedir.

ARŞİV FOTO: Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız