SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projeye İşlerlik Kazandırın'

A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Kentler Birliği yönetici ve üyeleri 4-5 Ağustos tarihleri arasında Elazığ’da yapacakları toplantı öncesi Malatya'ya gelerek Müze, Beşkonaklar sokağı, İstanbulluoğlu Konağı, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde incelemelerde bulundular ve taşınmaz kültürel varlıkların işlevsel bir hale getirilmesi için çalışmaların hızlandırılması yönünde görüş birliğine vardılar.

İnceleme gezisine; Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kurt, Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, ÇEKÜL vakfı başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Danışma Kurulu üyesi Mimar Oktay Ekinci, Malatya Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Özbey, Tarihi Kentler Birliği yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Mimarlar Odası başkanı Mithat Coşkun, Malatya Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Kültür Sanat Derneği(MAKSAD) başkanı Yaşar Karaaslan, TEMA ve ÇEKÜL Vakfı Malatya temsilcileri ile stajyer öğrenciler katıldı.

Heyet; Malatya müzesini ziyaretinin ardından atıl haldeki konakları ve restorasyonu bitme aşamasında ve bölgeye adını veren Beşkonaklar'da inceleme yaptı. Bölgedeki inceleme sırasında son günlerde ilimiz kamuoyunu meşgul eden Beşkonaklar'daki yapılaşma konusu gündeme geldiğinde İstanbul Mimarlar Odası eski başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu üyesi Oktay Ekinci; “ Biz bu bölgede üç-dört yıl önce 2 yıl süren bir çalışma yaptık ve bölge için bir yapılaşma projesi hazırladık. Sanırım bu proje ilgili birimlerde vardır. Yapılacak olana tek şey bu projenin İmar planına işlenmesidir” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay’da “Evet, o proje biz de mevcut” deyince mimar Ekinci’de “Projeyi belediyeye verirsiniz, onlar da imar planına işlerler. Zaten proje de imar planı doğrultusunda hazırlanmıştı. O projenin bugüne kadar işleme konulmaması çok üzücü. Öğrencilerimizin 2 yıllık emeği var” dedi.

Bölgedeki incelemelerden sonra heyet İstanbulluoğlu Konağına giderek incelemelerde bulundular. Heyet daha sonra Yeşilyurt ilçesi Adıyaman Caddesinde çalışmaları devam eden “Sokak İyileştirilmesi” projesini yerinde inceledikten sonra Gündüzbey kaptajı gezdi ve oradan da Battalgazi ilçesindeki tarihi ve kültürel varlıkları yerinde inceledi.

Gezi sırasında sıcak havadan bunalan heyet mensupları, "Biyam Suyu" diye bilinen meyan kökü suyu içerek serinlediler.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız