SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projeye Kış Arası Yok

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Meyveciliği Geliştirme Projesi" uygulaması çerçevesinde üreticilere kış dönemi fidanların dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Sayın Valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran'ın yönlendirmesi ile geçen yıldan itibaren ilimizde "Meyveciliği Geliştirme Projesi" uygulamaya konulmuş olup bu proje ile çiftçilerimizin, lider çiftçilerimizin desteklenmesi vasıtasıyla, kayısı dışında farklı meyve ağaçlarıyla bahçe tesisine yönlendirilmesi, işgücünün farklı dönemlere yayılması, tarım alanlarının atıl durumdan kurtarılması, çiftçilerimizin gelir ve refah düzeylerinin artırılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Proje, ilimiz merkez ve ilçe köylerinin tamamında uygulanmakta olup, girişimcilik ruhu taşıyan, önderlik yapabilecek lider çiftçilerin desteklenmesi ile üzüm, badem, elma, ceviz, kiraz, dut, armut, çilek, erik, böğürtlen ve şeftali türlerinde meyve bahçeleri tesis edilmektedir. Proje kapsamında fidan, telli terbiye sistemi, malçlama ve bazı ürünlerde sulama sistemi masraflarının yarısı İl Özel İdare Bütçesinden karşılanmakta, geriye kalan kısmı ve diğer tesis dönemi masrafları ile bakım giderleri çiftçilerimiz tarafından karşılanmaktadır" şeklinde belirtildi.

"2009 Sonbahar ve 2010 İlkbahar döneminde uygulanan projede, ilimiz genelinde 446 bahçe tesis edilmiş ve toplam 2 bin 880 dekar kapama meyve bahçesi oluşturulmuştur. Oluşturulan meyve bahçelerine uzman personelimizce teknik destek de sağlanmaktadır" denilen açıklamanın sön bölümünde şunlar belirtildi:

"Proje kapsamında 2010 yılı Sonbahar döneminde bahçe tesis etmek isteyen çiftçilerimizden 624 dekar alanda 132 bahçe tesis etme başvurusu alınmış ve 23 bin fidanın dağıtımına başlanmıştır. Böylelikle bu proje ile bahçe sayısı 570'e, tesis edilen alan miktarı ise 3 bin 504 dekara ulaşacaktır.

2011 yılı İlkbahar döneminde de proje uygulanmaya devam edecek olup, çiftçilerimiz ayrıntılı bilgi için İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurabilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız