SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projeyi Çok Önemsiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çocukları için geçici eğitim merkezi hizmete açıldı. Açılış programı Suriyeli Enes El Omar'ın, İstiklal Marşı'nı Türkçe ve ezberinden okuması ile başladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığıyla yapılan geçici eğitim merkezi, törenle açıldı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığının Suriyeli ailelerin okul çağındaki çocukları için yapılan geçici eğitim merkezinin açılış törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve bazı daire müdürleri ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

Açılış programı Suriyeli çocuğun Türkçe ve ezberinden okuduğu İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını takılmadan okuyan Suriyeli Enes El Omar (11), programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Malatya Meşale Derneği başkanı Tamer Çalhan, "Amacımız, bu gün burada kalan Suriyeli İnsanların sadece maddi sorunlarını değil, gençlerini hayatta hazırlamak, sokakta kurtarmak ve daha da önemlisi, gelecekte Suriye’nin imarında, inşasında rol almaları açısında bir katkıda bulunmaktır. bu nedenle bu projeyi çok önemsiyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Dünyanın izlediği bu dönemde, bölgemizde büyük bir vahşet yaşanıyor. İslam coğrafyası gerçekten kan gölü. Yüzlerce kişi aç bırakılıyor, malından, canından oluyor. Bunların sığınacağı tek bir yer var, o da Türkiye. Bununla ne kadar gururu duysak az. Ülkemizin sahiplendiği kadar, halkımızın da bunu sahiplenmesi bizleri son derece onurlandırıyor" diye konuştu.

Vali Kamçı ise "Okulun Suriyeli çocukların eğitimlerine çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Mağdur komşularımızın umut kapısı can simidi olan devletimiz, bu hususta üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Bölgenin mazlum halkına her zaman kucak açan ülkemiz, dünyanın dört bir yanına insanlık dersi vermektedir. Ümit ediyorum Türkiye’nin bölge barışına sağladığı katkılar bütün ülkelere örnek olur, yapılacak Ortak çalışmalarla akan kanın ve gözyaşının önüne geçer” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız