SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Promosyon Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Promosyon konusunda bütün bankalardan teklif almalı, aldığı teklifler üzerinden değerlendirme yaparak, anlaşmayı oldu bittiye getirmemelidir" dedi.

Karabay, sendika binasında yaptığı basın toplantısında bu konuda şunları söyledi:

" İlimizde, Eğitim iş kolunda 7000 binin üzerinde eğitim çalışanını yakından ilgilendiren, M.E.M Promosyon Komisyonu ile Banka Temsilcileri arasında 2 ile 5 yılı kapsayacak yeni dönem anlaşması yapılacaktır.

Bilindiği üzere bir önceki dönemde eğitim emekçilerinin maaşları üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Türkiye İş Bankası arasında yapılan promosyon anlaşmasından elde edilen paranın tamamı M.E.M’ nün tasarrufunda kullanılmıştır. Başta M.E.M’ ne araç alımı olmak üzere, bir bölümü ‘ 91 Bin Dev Öğrenci’ projesine, diğer bir bölümü ise okul aile birlikleri hesaplarına aktarılarak, okulların ihtiyaçlarında kullanıldığı, eğitim çalışanları ve kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu keyfi uygulama sonucu eğitim çalışanlarının hakkı olan promosyonlarına el konulmuş, Sendikamız Eğitim Sen’in bütün girişimlerine rağmen sonuç alınamamış, eğitim emekçileri hakları olan promosyonlardan faydalanamamıştır.

Eğitim Sen olarak, eğitim çalışanları adına yeni dönem promosyon anlaşmasının yapılacak olması nedeniyle anlaşmaya yönelik görüş ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak, promosyon anlaşmalarından elde edilecek paraların tamamının eğitim emekçilerine dağıtılması, Eğitim Sen temsilcisinin de görüşmelerde bulunmasını talep ediyoruz.

2007/ 21 sayılı başbakanlık genelgesinin 4. maddesinde ‘Yapılan protokol uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir’ denilmektedir. Ancak; bu ifadenin yeni yanlış anlaşmalara yol açacağı açıktır. Şimdiye kadar yapılan anlaşmalardan çalışanların yararlanmadığı da değerlendirildiğinde, promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması tartışma götürmeyecek kadar açıktır.

Promosyon çalışmalarını yürütecek komisyona sadece yetkili sendika temsilcisi değil, diğer sendika temsilcileri de çağrılmalıdır. Sendika temsilcilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda görüşmeler yürütülmelidir.

Promosyon görüşmelerini yürüten Milli Eğitim Müdürlüğü Promosyon İhale Komisyonu, bütün bankalardan teklif almalı, aldığı teklifler üzerinden değerlendirme yaparak, anlaşmayı oldu bittiye getirmemelidir.

Komisyon, promosyon görüşmelerini ekonomik krizi bahane eden bankaların komik tekliflerini kabullenip sermayenin açgözlülüğüne ve kriz fırsatçılığına teslim olmamalıdır.

Krizin faturasının her fırsatta emekçilere ödetilmek istenmesine karşı emekçilerin gücünün gösterilmesinin, krizin faturasının patronlara ödeteceğimizin haykırılmasının tam zamanıdır.

Promosyon anlaşması sonucu elde edilecek para çalışanların ‘ analarının ak sütü’ gibi helaldir. Her ne gerekçe ile olursa olsun, bu paradan % 1 oranında da olsa kesinti yapılmamalıdır. Bu konuda karar verme yetkisi sadece çalışanlara ait olmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız