SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Propagandayı Durdurduk'

A- A+ PAYLAŞ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazası sonucunda tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da AKP seçim propaganda çalışmalarının Cuma ve Cumartesi günkü bölümlerini iptal etti.

AKP Malatya il binasında, Malatya milletvekilleri Faruk Öz, Öznur Çalık, Mehmet Şahin, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, İl Başkanı Mustafa Şahin, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici'nin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazası sonucunda tüm seçim çalışmalarını iptal ettiklerini söyleyen İl başkanı Mustafa Şahin, bugün ve yarın gerçekleştirilmesi düşünülen esnaflara karanfil dağıtımı, seslendirme araçların gezmesi, araç konvoyu ilçe ve beldelerde düşünülen mitinglerden vazgeçildiği aktardı.

Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı da, helikopter kazasının meydana geldiği Kahramanmaraş ili Göksun ilçesindeki olay yerine gittiklerini belirterek, "Devletin bütün organlarının orada seferber olduğunu gördük" dedi.
Fındıklı, "Türkiye ve Malatya bu pazar günü bu buruklukla seçime gidecek. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

AKP Malatya belediye başkan adayı Ahmet Çakır da, seçim çalışmalarını durdurduklarını tekrarlayıp, "Bütün etkinlikleri sona erdirdik. BBP Malatya il başkanını ziyaret ettik ve üzüntülerimizi paylaştık" şeklinde konuştu.

Pazar günü sandık başına gideceklerin sağduyuları ile hareket edip oylarını kullanacaklarına inandıklarını dile getiren Çakır, Malatya'nın geleceğini düşünen aday olduğunu ve oylara talipli olduğunu kaydetti.

AKP BÜLTENİ..
Bu arada AKP'nin Perşembe akşamı gerçekleştirdiği seçim çalışmaları ve propaganda faaliyetlerini Cuma'dan itibaren durdurduğuna ilişkin bülteni de şöyle:

"Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği helikopter kazası sonucunda tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de Ak Parti seçim çalışmaları iptal edildi.

Bugün ve yarın gerçekleştirilmesi düşünülen esnaflara karanfil dağıtımı, seslendirme araçların gezmesi, araç konvoyu ilçe ve beldelerde düşünülen mitinglerden vazgeçildiği belirtildi.

Dün daha önceden haber verilen ve anonsları yapılan etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda Darende ilçesinde esnaf ziyareti yapan Ahmet Çakır, daha sonra sakatlar derneği başkanı Ali Haydar Koyun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Milletvekili Öznur Çalık’ın girişimiyle omurilik derneği tarafından Miraç Metin ve Ümmihan Ersin isimli iki engelli vatandaşa tekerlekli sandalye temini ve teslimi gerçekleştirildi. Bu sabah Çobanoğlu restoranda Sezai Ertan tarafından düzenlenen kahvaltısında bir araya gelindi.Akşam mahalle toplantıları kapsamında Niyazi Mısr’i Mahallesi, Koyunoğlu Mahallesi ve son olarak Hidayet Mahallesinde toplantılar gerçekleştirildi. Mahalle toplantılarında müzik çalınmadı, selamlama konuşmaları yapılarak, projeler anlatıldı.

Mustafa Şahin konuşmasında; Yapılan anketlerde % 65 ile Ak partinin birici parti olduğunu belirterek, verilen desteğe layık olmak için gayret ediyoruz. Bazı partiler konuşmalarında bu seçim yerel bir seçim derken, yaptığı konuşmalarında sanki bir milletvekili seçimleri gibi konuşmalarını sürdürmelerine bir anlam veremiyoruz. Yaptığı konuşmalarda partisinin genel başkanına genel başkanım dahi deme cesaretini gösteremeyen, dışardan monte edilme olduğu, kan uyuşmazlığı olduğu her halinden belli olan malum aday, ya söylediklerini duymuyor ya da neye talip olduğunun farkında değil. Bu kadar karaladığınız milletvekilleri ile uyumlu çalışabilecek misiniz yoksa siz kazanamayacağınızı bildiğiniz için mi vekilleri karalıyorsunuz? Diye soran Şahin, Malatya’nın ne kaybedecek bir hizmeti, ne kişisel hırs ve menfaatlerden dolayı engellenecek yatırımları olmayacaktır. Buna en güzel cevabını 29 Mart’ta değerli hemşerilerimiz verecektir. Bu seçimler ile ya millet iradesinin karşısında duran güçlerin dediği olacak, ya da milletin dediği olacak.

Ahmet Çakır konuşmasında; İlimize, Ülkemize hizmet için biz yüreğimizi koyduk. Elleri ak, yüreği ak, gönlü ak bir ekip ile projelerimizi ortaya koyarak yola çıktık. Millete rağmen değil, millet için, hizmet için, kendi kaynaklarını, kendi değerlerini, önemseyen benimseyenler için yola çıktık. Bireyler için değil, toplumsal menfaatler için çalışmaya, mücadele etmeye kararlı olduğumuz için yola çıktık. Bizim bu samimiyetimizin, bu duruşumuzun yansımasını inanıyoruz ki bizleri yakından tanıyan ve bilen herkes onaylayacak ve destekleyecektir. Yapılan işlerde temelimize adaleti koyduk. Adaletle yönetilmeyen adaletli olmayan hiçbir çalışma başarılı olamaz. Temeli sağlam olmayan her iş yıkılmaya mahkûmdur.

Malatya için, Ak Eller, Ak Yürekler, Ak kadrolar oluşturmak suretiyle ilimizi bölgesinde lider bir il, beş yılda beş yıldızlı bir hizmet ve 50 proje ile köklü değişimler yapmak, gücümüze güç katmak için sizlerin onayına sunduk. Geçtiğimiz dönemde Ak Partiye verdiği oylarıyla ilimizi %67,7 ile Türkiye’de ilk dört il arasına sokan, yüreği ak, vicdanı ak, alınları ak hemşerilerimiz yine bizleri mahcup etmeyecek ve hedeflediğimiz %70 ile kendi başarısını yine kendisi kıracaktır. İçerisinde bulunduğumuz durum itibari ile yapılacak seçimler ile yeniden bir yol haritasını çizecek olan ülkemiz Ak Kadroların gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm sayesinde kendi gücünün farkında olan bir ülke haline geldi. Kendi gücünü hizmete dönüştürmek suretiyle daha güçlü, daha itibarlı bir güç haline geldi. Bunlar sizlerin verdiği destek sayesinde oldu. Biz başarıyı kendisiyle özdeşleştiren bir parti ve kadro olarak inanıyoruz ve diyoruz ki, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için, hep birlikte başarmak için güç birliğine devam edelim.

Öznur Çalık konuşmasında; Dedikoduları bir kenara bırakalım. Kim ne derse desin biz hizmet için çalışıyoruz. Ve gücümüzü ve enerjimizi hizmet etmek için harcayacağız. Bu gücümüzü sizlerden alıyoruz. Bu gücü bizden esirgemediğiniz süre içerisinde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Oylarınıza sahip çıkın, mutlaka oylarınızı kullanın. Hemşerilerimiz kimin ne yaptığını nasıl çalıştığını çok iyi biliyor biz göreve geldiğimiz günden buyana gece gündüz demedik taşın altına elimizi koyduk, ilimize bir yatırım alabilmek için mücadele ettik. Sonuna kadar da devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız