SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protesto Çağrısı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kamu Sen Malatya İl Temsilcisi Akın Çelik, "Raflarımızı dolduran Çin malı oyuncaklarla çocuklarımızı avutmak yerine kendi imalatımız olan Türk malı oyuncakları ve malları raflarımıza dizelim" dedi.

Çin'in Sincan bölgesinde Uygur Türklerine uygulanan katliamı sendika yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında kınayan Türkiye Kamu Sen Malatya İl Temsilcisi Akın Çelik, "Doğu Türkistan'da yaşanan vahşet dünya ülkelerini bir pop sanatçısının ölümü kadar ilgilendirmemiş ,kendi kamu oylarında birer cümle ile geçiştirme gayretleri görülmektedir. Dünyada kendilerini insan hakları savunucusu ilen eden Avrupa devletleri ile dünyanın jandarmalığına soyunan ABD 'den gereken ilgiyi görmemiştir. Unutulmamalıdır Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin her köşesinde özelikle oyuncak sektöründe neredeyse kalitesiz Çin malı dışında başka bir ürün bulunmamaktadır. Sevgili Türk milleti şuna dikkat etmelidir almış olduğunuz her Çin malı karşılığı ödenen bedellerden Çin'in elde ettiği para Doğu Türkistan'da yaşayan soydaşlarımıza sıkılan hain kurşunlara dönüşmektedir. Buradan bir kez daha Çin devleti ile ticaret yapan iş adamlarına buna müsaade eden devlet adamlarına sesleniyoruz; gelin bu politikayı tekrar gözden geçirin" diyen Çiçek açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"2008'de Çin'e 1.4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, aynı dönemde 15.6 milyar dolarlık ithalat yapmıştır. Arada 14,2 milyar dolarlık bir ticaret açığı Çin'den yana farklılık göstermektedir. Çin bizden pekte bir şey almamakta fakat Türkiye'ye çok şey satmaktadır. Gelin; raflarımızı dolduran Çin malı oyuncaklarla çocuklarımızı avutmak yerine kendi imalatımız olan Türk malı oyuncakları ve malları raflarımıza dizelim. Kendi soydaşlarımızı katletmek için bizden aldığı sermayeyi onlara vermeyelim. Bu sermayeyi kendi öz kaynaklarınızda değerlendirip kendi işsizimize iş, iş adamımıza sermaye yapalım".

ÜO TEPKİSİ
Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun da "Çin makamlarının dünya ile irtibatını kestiği bölgeden sağlıklı haber alınamaması endişeleri artırmaktadır" dedi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik saldırılar toplu etnik katliam boyutlarına ulaşmıştır. Giderek yaygınlaşan ve savunmasız soydaşlarımızı topyekun hedef alan katliamlarda can kayıplarının korkutucu rakamlara ulaşmasından endişe edilmektedir. Çin makamlarının dünya ile irtibatını kestiği bölgeden sağlıklı haber alınamaması bu endişeleri artırmaktadır. Bu insanlık dışı katliamın Çin halkının iç çatışması, Han Çinlileri ile Uygur Türkleri arasında bir çatışma olarak görülmesi ve gösterilmesi, eğer maksatlı değilse gerçeklerle bağdaşmayan bir hata ve gaflet olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız