SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protestocu Rektör AKP Adayı

A- A+ PAYLAŞ

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) eski rektörü Prof.Dr. Yaşar Akbıyık, Ak Parti’den Ankara birinci bölgeden milletvekili aday adayı oldu. 6 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitede temel atma törenine katılmasını protesto ederek törene katılmayan Prof.Dr. Akbıyık, Ak Parti’nin politikalarını uzun zamandır çok beğendiğini söyledi.

Bolu’da, 2002 ile 2006 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin röktörlüğünü yapan Prof.Dr. Yaşar Akbıyık, 2005 yılının Mayıs ayında düzenlenen İzzet Baysal’a Şükran Günleri kapsamında İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nin temel atma töreninde Başbakan Erdoğan’ı protesto ederek, törene katılmamıştı. Rektör Akbıyık o zaman yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın vakıf ve siyasiler tarafından davet ettiğini belirterek, "Üniversiteler, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, laik Cumhuriyet ilkelerinin yer bulduğu kurumlardır. Özerktirler, özgür düşünce hakimdir ve siyaset üstüdür. Bu düşünceler ışığında üniversitelerimizin siyasallaştırılma çabaları veya üniversitelere siyasetin etkilerinin yansımaları kabul edilemez" dedi.

Başbakan Erdoğan ise törende yaptığı konuşmada, "Bu tür rektörlerin olduğu yerde tabii ki anarşi olur, tabii ki terör olur" diye konuşarak, Rektör Akbıyık’a tepki göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde AİBÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden istifa eden Prof.Dr. Yaşar Akbıyık, bugün Ankara’da Ak Parti’den aday adaylığını açıkladı. Telefonda DHA muhabirinin sorularını cevaplayan Akbıyık, Ankara birinci bölgeden aday adayı olduğunu belirterek, "Ak Parti’nin politikalarını uzun zamandır çok beğeniyorum. Ülkem için, hizmet etmek için aday adayı oldum. Hem bana, hem de Ak Parti’ye hayırlı olsun" dedi.

Akbıyık, protesto olayının hatırlatılması üzerine ise, "O olayı protesto olarak değerlendirmiyorum. Amacım farklıydı. O dönem kriz dönemiydi. Ama atlattık. İstenmeyen zamanlar oldu. Kamuoyunda da bu durumu düzelttik. Üzerinden 6 yıl geçti. Başbakanımız da konuyu kapattı" dedi.

Akbıyık adaylığının partide nasıl karşılandığının sorulması üzerine ise, "Aday adaylığım normal karşılandı" diyerek cevapladı.

BİR 'ESKİ' MUHALİF DAHA..
BALIKESİR’de KAMU- SEN İl Temsilcisi olduğu dönemde AK Parti’ye yönelik eleştirileriyle dikkate çeken Hüseyin Yurdakul, bugün basın toplantısı düzenleyerek AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Bir dönem merhum Alparslan Türkeş’in korumalığını yaptığını da aktaran Yurdakul, hala ülkücü olduğunu dile getirdi.

KAMU- SEN Balıkesir İl Temsilciliği döneminde AK Parti’ye yönelik sert eleştirileriyle tanınan Hüseyin Yurdakul, bugün sürpriz bir kararla AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yurdakul düzenlediği basın toplantısında, "Bu hükümetin sivil anayasa yapacağına inandığım için AK Parti’yi seçtim. Eğer yeni dönemde 367’nin üstünde milletvekilliği AK Parti’nin olursa ilk defa siviller Türkiye’de bir anayasa yapacak. Türkiye’de hiç kimse ’Cumhuriyet’i ben kurdum, ben korurum’ diyemez. Cumhuriyet’in kurucusu da koruyucusu da bu millettir. Onun için herkesin siyasi düşüncelerini geri plana iterek, bu seçimin statüko ile sivilleşmenin seçimi olduğunu bilmesi gerekiyor. A ya da B düşüncesi önemli değil. Bu anayasanın sivil anayasa olması için Balıkesir’de ve Türkiye’de her iki kişiden biri AK Parti’ye oy verirse bu olacaktır. Sağcı ya da solcu olsun, ülkücü olsun, cemaatten olsun AK Parti’ye oy vermelidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız