SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Protestocularla Görüşecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:36
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü Taksim Gezi Parkı protestocularından bir grubu kabul edeceğini belirterek, "Zannediyorum bir kısmıyla Çarşamba günü görüşmeler yapacaktır, bir kısmıyla farklı zamanlarda bir araya gelecektir. Onlara işin gerçeği anlatılacak. Onların da düşünceleri Sayın Başbakanımız tarafından dinlenecektir" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Toplantıda Taksim Gezi Parkı olaylarının değerlendirildiğini kaydeden Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in olaylarla ilgili brifing verdiğini söyleyerek, "Konu üzerinde bütün bakan arkadaşlarımız düşüncelerini ifade ettiler. Bundan sonra alınacak tedbirler, yapılması gereken hususlar Sayın Başbakanımız tarafından talimat olarak arkadaşlarımıza iletildi" diye konuştu. 

Hafta sonunda AK Parti'nin Ankara ve İstanbul'da mitingler yapacağını hatırlatan Arınç, "Bu mitinglerde de Sayın Başbakanımızın Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu olumlu şartları tekrar ifade edeceğini, bu olaylar başladıktan sonra bugün geldiği nokta itibarıyla geçirdiği safaatı ve bugün artık Türkiye'nin huzur ve sükununa karşı kanunsuzluklar, yasadışı eylemlere karşı yapılması gereken tüm işlemlerin de bitirildiği bir hafta sonunu görmüş olacağız" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette Sayın Başbakanımızın önceki açıklamaları, benim Başbakanvekili olarak yaptığım değerlendirmelerle ilgili bakanlarımızın açıklamalarıyla durum şu; merkezden görebildiğimiz kadarıyla Taksim'de ve Kızılay'da guruplar zaman zaman toplanmakta, sloganlarla, ellerindeki pankartlarla düşüncelerini ifade etmekteler. Bir takım aşırı guruplar ve illegal örgütler de bu toplantıları bahane ederek çevreye zarar vermektedir. Bu çevre sadece kaldırımdan veya bankomatlardan veya oturulan banklardan ibaret değildir. Bunların içerisindekilerin sizlere tek tek bilgileri verilmişti. Ambulanslardan tutunuz polisimizin kullandığı araçlara kadar, özel ticari araçlardan özel araçlara kadar ve maalesef pek çok iş yerinin tahrip edilmesine kadar büyük bir tahribat gözlenmektedir. Giderek azalmıştır. Ama bu olaylar içerisinde yurttaşlarımızdan vefat edenler olmuştur, yaralananlar olmuştur. Gözaltına alınanlar ve haklarında tutuklamak kararı verilen zannediyorum 2 kişi olmuştur. Bütün bunlar etraflıca değerlendirildi."

"ARTIK YASADIŞI EYLEMLERE KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı olaylarının büyümesine yol açan gerçek amacın ne olduğunu bildiklerini belirterek, hükümetin bu konuda yapılması gerekenleri tek tek tespit ettiğini kaydetti. "Vatandaşlarımızın huzur ve sükun içerisinde, güven içerisinde olmalarını tekrar diliyorum" diyen Arınç, "Hükümetimiz işin başındadır, işe vazeyet etmektedir. Güvenlik güçlerimiz görevlerinin bilinciyle hareket ediyorlar. Türkiye'de artık yasa dışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyecek ve bunlara karşı kanunun üzerimize koyduğu görevler mutlaka yapılacaktır. İyi niyetle başladığı söylenen eylemler konusunda, eğer konu çevre duyarlılığı ise, eğer konu insan hakları ise, eğer konu demokrasi ise bunları konuşmak ve bunları muhataplarımızla tartışmayı gerçekten isteriz" diye konuştu.

BAŞBAKAN ÇARŞAMBA GÜNÜ PROTESTOCULARLA BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Yardımcısı Arınç, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın Çarşamba günü bir grubu kabul edeceğini söyledi. Arınç şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız bu olayların başında bulunan, ilk günden beri bulunan bazı toplulukların talebi üzerine kendilerine randevu vermiştir. Zannediyorum bir kısmıyla Çarşamba günü görüşmeler yapacaktır, bir kısmıyla farklı zamanlarda bir araya gelecektir. Onlara işin gerçeği anlatılacak. Onların da düşünceleri Sayın Başbakanımız tarafından dinlenecektir. Yine bizlere bakanlarımıza bu konuda gelebilecek tüm taleplere de demokratik bir olgunlukta karşılayacağımızı ifade edebilirim. İşin güvenlik boyutu önemlidir, işin mali boyutu, dış itibar boyutu önemlidir. Bunlara zarar verecek tüm eylemlere karşı da güvenlik güçlerimizle, istihbaratımızla, yetkili amir ve mevkide bulunanlarla mücadelemizi sürdüreceğimizi halkımızın huzur ve güvenlik içerisinde bulunmasını ve bundan memnuniyet duyacağını söylemek istiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız