SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protestolar Durmuyor

A- A+ PAYLAŞ

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 6 aralık gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan olaylar, protesto gösterileri ile sürüyor.

Protesto gösterilerinin düzenleyicileri ve katılımcıları olarak son günlerde ön plana çıkan lise ve üniversite öğrencileri, bugün öğleden sonra Yunanistan'ın tüm kentlerinde protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısında bulundular.

Basın-yayın organları, son günlerde şiddet dozu iyice azalan gösterilerin bugün de devam etmesinin beklendiğini, ancak ülkeyi etkisi altına alan yoğun yağışlı hava nedeniyle katılımın azalmasının beklendiğini belirttiler.
Bu arada, Başbakan Kostas Karamanlis'in kabinesinde revizyon yapmayı planladığı öne sürüldü.

Basın-yayın organları, son olaylardan ağır darbe alan Karamanlis hükümetinin, kabinede yapılacak değişikliklerle kendisini kurtarıp kurtaramayacağının belli olmadığı yorumunu yaptı.

NOEL ALIŞVERİŞİ DURDU

Bu arada Noel alışverişi beklentileri gösteriler nedeniyle sürekli kapatılan kent merkezine inenlerin sayısının çok azalması nedeniyle karşılanmayan ve dükkanları olaylarda zarar gören işyeri sahipleri isyan etti.

Yunanistan İşadamları Derneği Başkanı (SEV) Dimitris Daskalakis, ülkenin acilen güçlü ve güvenilir bir hükümete gereksinimi olduğunu belirterek, iki büyük partinin (Yeni Demokrasi ve PASOK) işbirliği yapması çağrısında bulundu.

''Ölü'' geçen Noel öncesi alışveriş sezonunun ise perakende satışlarda yüzde 90 oranında azalmaya yol açtığı ve bunun rakamsal değerinin bir milyar Avro olarak tahmin edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Yunan Polis Teşkilatının içinde bulunduğu durumu inceleyen Yunan basını, 50 bin memurdan oluşan teşkilatta yalnızca 5 psikoloğun görev yaptığını yazdı.

Polislerin gerektiği şekilde eğitim görmedikleri gibi silah taşıyanların geçmesi gereken psikolojik testlerden geçmediğini savunan basın, mevcut polis memurlarının yüzde 70'inin silah taşımaması gerektiğini öne sürdü.

Bu arada, dün akşam Atina'nın Peristeri semtinde arkadaşlarıyla dolaşan 16 yaşındaki lise öğrencisinin havalı silahla yaralandığı bildirildi.

Okulundaki öğrenci birliğinin üyesi olan gencin eline isabet eden saçmanın ameliyatla çıkarıldığı ve polisin kimliği bilinmeyen saldırganın yakalanması için soruşturma başlattığı açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız