SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protestolar Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

İsrail’in Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren gemilere yaptığı saldırı sonucu ölüm ve yaralanma olayının yaşanması ile İskenderun'da askeri birliğe yapılan saldırıya tepki için Malatya'da protesto eylemleri sürüyor. Ayrıca, her iki olayda yaşamlarını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu arada, iki olayı protesto açıklamaları da geliyor.

İSRAİL BAYRAĞI YAKILDI..
Yeni Cami Soykan Meydanı'nda basın açıklamasını okuyan Alperen Ocakları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Bölge Başkanı Ayetullah Geçen konuşma yaparak, İsrail'i kınadı.

Büyük Birlik Partili yöneticilerin de destek verdiği basın açıklamasında hayatını kaybedenler için dua okunurken, İsrail bayrağı da yakıldı.

"ELÇİ ÇEKİLSİN"
Türkiye Kamu Sen de, Yeni Cami Soykan Meydanı'nda basın açıklaması yapıp, Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye yapılan saldırı ile İskenderun'da askerlerimizin şehit edilmesine tepki gösterildi. Basın açıklamasını okuyan, Türkiye Kamu Sen Malatya Temsilcisi Akın Çelik, İsrail mallarının alınmaması ve İsrail büyükelçisinin derhal gönderilmemek kaydıyla geri çekilmesini istediklerini dile getirdi.

MEMUR-SEN'İN EYLEMİ..
Memur-Sen tarafından basın açıklamalı bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde İsrail protesto edilirken, İskenderun’da 6 askerimizin şehit edilmesi nedeniyle de terör örgütü lanetlendi. Eylemin sonunda şehit askerlerimiz ve Gazze’ye insani yardım götüren gemide yaşamlarını yitirenler için ‘Gıyabi Cenaze Namazı’ kılındı.

Yeni Camii yanı Soykan Meydanı’nda gerçekleştirilen Memur-Sen’in basın açıklamalı eyleminde konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, “Terör devleti İsrail, kudurmuşluğunu, kanlı yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Ortadoğu'nun bağrında, kuruluş çalışmalarının başlamasından itibaren huzursuzluğun temel kaynağı olan İsrail, insanlık dışı eylem ve katliamlarına bir yenisini daha ekledi. İsrail, 50 ülkeden 600'ün üzerinde insan hakları savunucusu ve yardım gönüllüsünün ‘Rotamız Filistin Yükümüz insani Yardım’ sloganıyla Gazze'ye insani yardım götüren gemilere, uluslararası sularda saldırdı. Saldırıda net bir bilgi olmamakla birlikte 18 kişinin şehit edildiği, 60'dan fazla kişinin de yaralandığı çeşitli kaynaklarca belirtiliyor” dedi.

“Bugüne kadar pek çoğu dünya kamuoyunun gündeminde yer bulamayan çocuk, kadın, yaşlı, hasta ayırt etmeksizin binlerce katliama imza atan İsrail'in son saldırısı, gemilerden naklen yayının yapıldığı bir süreçte, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmiştir. Kurulduğundan beri uluslararası hukuku hiçe sayan, Birleşmiş Milletler'in kendisiyle ilgili aldığı hiçbir karara uymayan, adeta dünyaya meydan okuyan terörist İsrail'in son saldırısı da maalesef gereken tepkiyi görmemiştir.” diyen Kayaduman konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Ellerinde kendilerini savunabilecekleri en basit bir gereç bile bulunmayan, hedefleri, zor durumda olan Gazze halkına insani yardım ulaştırmak olan insanlara silahla saldırmak ancak insanlıktan nasipsiz, vahşi İsrail ordusuna yakışırdı. Nitekim silahsız insanları katlederek insanlıktan ne kadar uzak olduklarını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiler.

İsrail hayduttur. Bunun hesabını mutlaka vermelidir. Zulüm payidar olmaz, gün gelir yer ile yeksan olur.

Tüm dünya, tüm insanlık bu vahşilerin suratına tükürmelidir. Tüm insanlık, bu vahşileri tükürükleriyle boğmalıdır. İnsanlık İsrail karşısında tarihi bir sınavdadır. Vahşete göz yumanları, vahşeti görmezden gelenleri, umursamayanları, açık ya da örtülü destekleyenleri tarih affetmeyecektir. İsrail'in uyguladığı bu vahşetin müsebbiplerinin uluslararası arenada yargılanması için Türkiye bütün altyapıyı hazırlamalıdır. Gün gelecek bütün bunların hesabını soracağız. Kimsenin yaptığı zulüm yanına kâr kalmayacak. Başta Hükümetimiz olmak üzere, Birleşmiş Milletler'in, uluslararası kamuoyunun İsrail'e karşı sert tedbirler alması ve teröriste haddini bildirmesi gerekmektedir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak İsrail'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere İsrail, uluslararası yarışmalara sokulmamalı, uluslararası resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir.”

Kayaduman, ülkemizde de terör örgütün tarafından askerlerimizi şehit ettiğini belirterek konuşmasında daha sonra şunları ifade etti:

“Filistin'e insani yardım ulaştırma çalışmalarıyla birlikte, ülkemizde terörist saldırıların artması da son derece manidardır. İsrail ordusunun Akdeniz sularında insani yardım gemilerini taciz ettiği dakikalarda, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde teröristlerce askeri birliğimize düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken,7 askerimiz de yaralanmıştır. Önceki gün ise, Şırnak'ta çıkan çatışmada 3 askerimiz ile Siirt'te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştu. Bu hususun da üzerinde durulması, ülkemiz içindeki terör hareketlerinde, terörist devlet İsrail'in etkisinin araştırılması gerekir. İsrail'den böyle bir hainlik gerçekleştirmesi, yurtiçindeki hainlerin de bunun taşeronluğunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum değildir.”

Eylem sırasında sık sık İsrail aleyhine sloganlar atılırken, basın açıklamasının ardından hayatlarını kaybedenler ile İskenderun'da şehit olan askerlerimiz için dua okundu ve daha sonra da ‘Gıyabi Cenaze Namazı’ kılındı.

DOĞANŞEHİR'DE..
İsrail'in insani yardım gemisine saldırısı ve İskenderun'da askerlerin şehit edilmesini telin için Malatya'nın Doğanşehir'de basın açıklaması yapılıp, İsrail bayrağı yakıldı.

Doğanşehir'de sivil toplum kuruluşları basın açıklaması yaparak, İsrail'in saldırısı protesto edildi ve İsrail ürünlerinin alınmaması istendi.

Daha sonra İsrail bayrağı yakılarak sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasına son verildi.

Basın açıklaması yapan ve destek veren sivil toplum kuruluşları şunlar: "Eğitim-Bir-Sen Anadolu Gençlik Diyanet-Sen, İlk Say,Tec-Sen, Akgençlik, Doğanşehir spor, Türk-Eğitim Sen, Eğitim-iş,Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sağlık-Sen, Büro-Memur-Sen. "

BELEDİYE BAŞKANININ MESAJI..
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, gemiye ve askeri birliğe yapılan saldırılara tepki gösterdi. Çakır'ın buna ilişkin mesajı şöyle:

"İsrail Devleti tarafından adeta tecrit altına alınarak kendi kaderlerine terk edilmeye çalışılan Gazze’deki yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım malzemesi taşıyan filomuza, İsrail Ordusu tarafından yapılan hain saldırı dünyanın kalbine saplanmış bir hançerden başka bir şey değildir.

Bugüne kadar yaptığı eylemlerle insan öldürmeyi neredeyse bir devlet politikası haline getiren İsrail; maalesef kendilerini dünyanın garantörü olarak gören, insanlığa demokrasi ve insan hakları savunucusu olarak tanıtmaya çalışan başta ABD olmak üzere birçok Avrupa Devleti tarafından sessiz kalınması, yine İslam Ülkelerinin toplu olarak ses çıkarmaması nedeniyle pervasızca, bütün insani değerleri ayaklar altına alarak insanlığın ortak vicdanına, dünya barışına ve uluslar arası hukuka saldırmıştır. Bu saldırı ile İsrail gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.

50 ülkeden 600’den fazla insanın bir arada olduğu, yükü sadece ama sadece şevkat, merhamet ve insanlığın ortak vicdanı olan Türk Yardım Gemisine yapılan saldırı, topyekün insanlığa karşı yapılmış bir devlet terörüdür.

İsrail şunu çok iyi bilmelidir ki; yapılan bu saldırı, yardımları engellemeyecektir. Bu tür saldırılar Türk Milleti ile Filistin halkının kardeşliğini daha da pekiştirecektir. Devletimiz, Hükümetimiz, milletimiz ve sağduyu sahibi bütün insanlık da İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu bu kanlı katliama gereken cevabı verecektir.

Yapılan bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara acil şifalar, gözaltında bulunanlara ve bütün milletimize metanet diliyorum.

Öte yandan aynı gün birkaç saat arayla İskenderun’da Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na yapılan hain saldırıda da 6 canımız şehit olmuş, 7 canımız da yaralanmıştır. Yapılan bu saldırı da zamanlaması açısından tesadüfi değildir.

Yapılan bu saldırıların vicdanlarda yeri yoktur ve hiçbir zaman toplumsal barışımızı bozamayacaktır. Yapılan bu menfur saldırıyı da lanetliyorum. Hain saldırı sonucu aralarında bir hemşehrimizin de olduğu şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil diliyorum.”

CHP'NİN TEPKİSİ..
CHP İl Başkanı Veli Ağbaba da, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bugün, Türkiye için insanlık için KARA BİR GÜN.

Çaresiz insanlar yardım götüren Türk Gemisi, İsrail Ordusunun saldırısına uğradı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Yıllardır, bütün karşı çıkışlara rağmen Filistinlileri kendi yurtlarında, kendi topraklarında esir eden bu Terörist zihniyet şimdi de silahsız, savunmasız insanlara karşı ASKERİ HAREKAT düzenliyor ve silahsız masum insanların üzerine savaş teknikleri ile gidiyor. Savaş kurallarını bile bir kenara bırakıyor. Bir devlet resmen cinayet işliyor.

Hem de bütün Dünyanın gözü önünde. Saklamaya, gizlemeye bile gerek duymadan.

Hiçbir NORMAL güvenlik tedbirine başvurmuyor.

Biz bu ALÇAKÇA SALDIRILARI LANETLE KINIYORUZ.

Biz ilk önce ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, yararlılara acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırıyı hem tüm insanlığa, hem de Türkiye’ye yapılmış sayıyoruz.

Gerek devlet, gerek hükümet nezdinde, Türkiye’nin büyüklüğüne yakışır tarzda tepki gösterilmesini bekliyoruz.

Bu insanlık dışı küstahça davranışa karşı tüm insanlığı tepki göstermeye çağırıyoruz. Hiç kimse bu tip insanlık dışı olaylar karşısında politik hesaplar yapmamalıdır.

İnsanlık alemi bir bütün olarak bu CİNAYETLERE lanet okumalıdır.

Diğer taraftan bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda ne yazık ki 6 evladımız şehit ediliyor 7 evladımız da ağır yaralı.

Son günlere bölücü terörün bu tip saldırılarındaki artışa dikkat çekmek gerekiyor.

Daha düne kadar terör örgütüne sempati ile yaklaşma gayreti içinde olanlar da artık gözlerini açmalıdır.

Halkımız, bu menfur saldırıları görmezden gelen iç ve dış çevreleri çok iyi tanımalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti çok ağır bir tehdit altındadır.

Biz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yararlılarımızın bir önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

Her iki olay bize göstermiştir ki terör her yerde terördür.

Terör iyilikten hoşgörüden anlamaz. Terörden insaf beklenmez.

Terör karşısında tereddüt göstermek, terörün ekmeğine yağ sürmek demektir.

Türk halkı uyanık olmalı, kendisine rol biçmeye kalkanların oyunlarına gelmemelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız