SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protokol Bağlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:32
Protokol Bağlandı
A- A+ PAYLAŞ

Trafik Haftası nedeniyle Malatya il protokolü, araçların içerisinde emniyet kemeri takarak vatandaşları ve sürücüleri trafiğe çıktıklarında emniyet kemeri takmaya davet ettiler. 

Vali Vasip Şahin, “Her yıl ülkemizde binlerce kaza olmaktadır. Bu kazalar da yüzlerce vatandaşlarımızı kaybetmekteyiz ve binlerce yaralı ve sakat vatandaşımız kazalar nedeniyle mağdur duruma düşmektedir. Ayrıca bu kazalar nedeniyle de milli servetimizde de önemli zararlar ve hasarlar meydana gelmektedir. Bunun önüne geçebilmek için hepimizin trafik kurallarına uymasını, uymayanları da ikaz ederek, buru bir görev olarak görmeli, bunu bir yaşam bicimi haline dönüştürmeliyiz” şeklindeki uyarılarda bulundu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, “Hem emniyet kemeri takmaları gerekiyor, hemde hepimizin kurallara uymamız gerekiyor. Bu hem kendimize saygıdan ve hemde karşımızdaki insana saygıdan gerekiyor. Araca binen tüm yurttaşlarımızı daha dikkatli olmaya, kurallara uymaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Her yıl yüzlerce insan trafik kazasında hayatını kaybediyor, yada yüzlerce insan ömür boyu sakat kalabiliyor. Bunun temelinde de kemer takma alışkanlığının maalesef kazanılmaması, bu açıdan ben tüm hemşerilerimin can güvenliği için mutlaka emniyet kemeri takmalarını rica ediyorum” dedi. 

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, trafik kurallarına uyulmasını isteyerek, “Tüm Malatyalı hemşerilerimizin emniyet kemeri takmalarını önemle rica ediyorum” dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ise şunları söyledi:

“Sevgili Malatyalılar, trafik kazalarında hayata tutunmanın bir tek yolu var, o da emniyet kemeri takmak ve bunun takılmasını sağlamaktır. Ancak bu sayede kendinizi güvende hissedeceksiniz. Bizler denetleyenler olarak emniyet kemerini takıyoruz. Lütfen sizlerde emniyet kemeri takmayı prensip edinin.”

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, “Ülkemizde her yıl binlerce trafik kazası meydana gelmekte. Onlarca insanımız ölmekte, binlerce insanımız ise ömür boyu sakat kalmaktadır. Bunun önüne geçmek için trafik kurallarına istisnasız hepimizin riayet etmesi gerekir” diye konuştu. 

Müftü Hacı Yusuf Gül de şu uyarılarda bulundu:

"Bir şoför olarak, araba kullanan bir vatandaş olarak biz üzerimize düşeni yaptıktan sonra, kuralara uyduktan sonra, özellikle hız kurallarına riayet ettikten sonra Allah’a güvenmeli ve Allah’a güvendiğimizi mutlaka ve mutlaka trafik kurallarına uymak suretiyle ispat etmeliyiz.”

Sağlık İl Müdürü Nail Umay’da, “Meydana gelen trafik kazalarında onlarca insanımız hayatını kaybetmekte,binlerce insanımız yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bunu önlemenin en büyük yolu trafik kurallarına riayet etmektir. Küçük tedbirleri ihmal ederek hayatımızı tehlikeye atmamalıyız” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise, “Ben bütün sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına dikkat etmelerini istiyorum. Yaylarında çok dikkatli olmasını ve yolu karşıdan karşıya geçerken çok dikkatli olmalarını istiyorum. Sürücü kurslarını direksiyon eğitimlerini çok boyutlu vermeleri gerekir. Özellikle sürücü eğitimleri trafik akışı içinde verilmeli. Sürücü kurslarımıza çok büyük görev düşüyor. Trafikte saygılı olursak kazaların çok azalacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da, “Emniyet kemerini takarak hem can zararını ve hemde mal zararını asgariye indirmek mümkündür diye düşünüyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız