SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protokol Çadırı Uçuverdi!..

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Malatya Kamu Ağaçlandırma Kurulunca Malatya Emniyet Müdürlüğü Atış poligonu bölgesinde oluşturulan Malatya Emniyet Müdürlüğü 162.Yıl Hatıra Ormanı ile aynı yerde oluşturulan Şehit ve Gaziler Hatıra Ormanına bin 60 fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimi için alana kurulan çadır, tören başladıktan kısa süre sonra rüzgarın etkisiyle uçuştu. Askerlerin ve diğer görevlilerin yardımıyla çadır kimseye zarar vermeden yerinden sökülüp kenara alındı ve tören "çadırsız" sürdürüldü.

ATIŞ POLİGONU CİVARINDA..
Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla resmi fidan dikim töreni yapıldı. Tören Malatya-Elazığ Karayolu Şehir Gösteren Mevkii yakınındaki Emniyet Müdürlü Atış poligonu yakınındaki alanda gerçekleştirildi. Bu alanda oluşturan Emniyet Müdürlüğü Hatıra Ormanı ile Şehit ve Gaziler Hatıra Ormanına toplam bin 60 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimi dolayısıyla düzenlenen törene Vali Vekili Bayram Öz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Fidan dikim töreninde ilk olarak alana Şehit ve Gaziler Hatıra Ormanı oluşturulması nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında, " Vatan mücadelesi sırasında birer fidan gibi 20'li yaşlarında kırılıp hayatlarını yitiren şehit evlatlarının geride kalan yakınlarına birer umut olması yönüyle yapılan bu faaliyet oldukça manidardır. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andığımız bu önemli haftada ağaç dikmek bizler açısından ayrıca anlam kazanmıştır. Yüzyıllardır süregeldiği üzere Türk anaları ecdatlarını atalarının kanlarıyla suladığı bu topraklara birer fidan gibi yine bu toprakları korumak üzere asker gönderip şehit olunca da 'Vatan sağ olsun' diyerek yine bu topraklara bedellerini gömmüşlerdir. Dilerim bu fidanlarımız kocaman bir ormana dönüşüp gelecek nesillerimize faydalı olurlar" dedi.

RÜZGAR ÇADIRI UÇURDU
Törende daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın konuşma yaparken, rüzgarın etkisiyle tören alanına kurulan çadırlar uçuştu.

Kısa bir paniğin yaşandığı olayda çadırın, oturanların arka tarafına uçuşması, olası yaralanmaları önlerken, çadırların uçuşmaya başlamasıyla birlikte tören alanında bulunan askerler ile diğer sivil kişiler çadırları bulundukları yerlerden söküp arka tarafa bıraktılar.

KISA BİR ARA, SONRA DEVAM..
Tören daha sonra çadır olmaksızın devam etti ve Belediye Başkanı Akın yarım kalan konuşmasını tamamladı.

Akın konuşmasında şunları belirtti:

"Malatya Belediyesi olarak ağaçlandırmaya büyük önem veriyor, bu alanda önemli projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Son üç yıl içerisinde gerek meyvecilik araştırma enstitüsü gerek Sümerbank işçi evlerinin yeri, gerekse şeker fabrikası alanı ile toplam 1000 dönümden fazla bir yeşil alanın belediyemize kazandırılması fevkalade önemli bir hizmettir.Bu dönemde kente kazandırdığımız yeşil alan öyle sanıyorum ki son 25 yılda kazandırılan toplam alandan daha fazladır. Yine bu dönem içerisinde Park Bahçeler Müdürlüğümüz vasıtası ile 106 bin adet fidan dikimi ile 70 bin adet hibrit türü çiçek dikimi yapılmıştır. Ayrıca başta mezarlılar olmak üzere 150 bin metrekarelik bir alanda çimlendirme çalışması yapılmıştır."

Daha sonra törende konuşan Vali Vekili Bayram Öz, Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart 1971 yılında kabul edilen Dünya Ormancılık Günü'nün ülkemizde de 1975 yılından itibaren kutlanmaya başlandığını belirerek, ilimizde de her yıl kamu Ağaçlandırma Kurulunca belirlenen bir günde ve alanda fidan dikiminin yapıldığını ifade etti.

Vali Vekili Bayram Öz, " Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları günümüzde gittikçe yaygınlaşan yeşil kuşak tesislerinin estetik görünümleri ve hijyenik fonksiyonları yanında rüzgara, gürültüye, toz ve gaz zararlarına karşı kent ormancılığında etkin olarak kullanılmakta ve çevre sorunlarının oluşmamasına da ciddi katkılar sunmaktadır. Bu bağlamda yerleşim merkezleri çerçevesinde kent ormanlarımızı korumalıyız ve bunun genişletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalıyız" dedi.

Valilik olarak 2007 yılı dünya ormancılık günü etkinlikleri kapsamında 19 Mart günü başlayan ve 30 Mart'a kadar devam edecek bir kampanya ile 50 bin ücretsiz fidan dağıtımı yapacaklarını belirten Öz, " İlimizde Çevre ve Orman İl Müdürlüğü her yıl 30 bin dönüm alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması yapmakta olup yaklaşık 1.5 milyon fidan ve 4.5 milyon tohum ekimi yapılmaktadır. İlimizde ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında toplam 44 bin 200 hektar alanda çalışma yapılmış olup yaklaşık 75 milyon değişik türde fidan dikimi ve tohum ekimi yapılmıştır" diye konuştu.

170 ŞEHİT VE GAZİ İÇİN BİRER FİDAN DİKİLDİ
Bu arada ağaçlandırma alanında oluşturulan Şehit ve Gaziler Hatıra Ormanı'na 170 adet şehit ve gazi adına fidan dikimi yapıldı. Bazı fidanlara şehitlerin künyeleri de takıldı.

HABER- FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız