SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protokol İmzalandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1. ve 2. organize sanayi bölgelerinin atıklarının arıtılmasıyla ilgili yüklenici firmayla protokol imzalandı.

Malatya Valiliği'nde gerçekleştirilen protokol öncesinde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "1. ve 2. Organize Bölgemiz için son derece önemli olan bir yatırımın başlangıç adımını atıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerimizin arıtma ihtiyacı bugün hem çevremiz açısından hem de organize sanayimizin günün şartlarına göre insani standartlarda ve teknik açıdan gerekli duyulan bütün zorunlulukları giderecek şekilde hizmet vermek üzere planlanması gereken bir düzenleme alanıdır. Burada giderek büyüyen Organize Sanayi Bölgemiz, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak ifade ediyorum; 12 bin 500 dönüm daha sahanın ilave edilmesiyle 20 bin dönüm bir alana kavuştu. Daha önceden 1. Organize Sanayi Bölgesi için inşa edilmiş bulunan arıtma tesisi ihtiyaçlara cevap verme yönünde epeyce verimli olarak çalışmış olmakla birlikte özellikle 2. Organize Sanayi Bölgesinin de ilavesiyle arıtma ihtiyacını ortaya çıkarak tesislerin tümünün talebini karşılayacak durumda değildi. Bu eksikliği gidermek üzere her iki Organize Sanayi Bölgemizin de tesislerinin çıkardığı atık miktarının ve malzemenin en iyi şekilde arıtılarak, oradan çıkan suyun ve atıkların insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde arıtılması amacıyla yapılana çalışmalar sonlandı. İhalemizi kazanan firmayla bugün bir aradayız. Umuyoruz çok kısa bir süre içerisinde, verilen takvime bağlı olarak iş tamamlanacak. Ve Organize Sanayi Bölgelerimiz bir daha atık suyun ortaya koyduğu şikayetlere ve serzenişlere sebebiyet vermeden, sıkıntıya yol açmadan ihtiyaçları karşılayacak" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Malatya olarak Doğu'da büyüyen biz iliz. Sanayimiz ciddi anlamda gelişme sürecine girdi. 4. teşvik bölgesi olduktan sonra da ciddi anlamda yatırım talepleri aldık. Türkiye geneline baktığımızda, hiçbir il 10 taneyi geçmez arıtma tesisi olarak, Malatya şanslı iller arasında yer alıyor. Ama günün şartlarıyla ve büyümeyle birlikte artık 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtması ihtiyaca cevap vermiyordu. Biz
bunu hesaplayarak, kendi imkanlarımızla alt yapı projesini ihale ettik. Sanayi Bakanlığımızın da çok üstün gayretleriyle 6 ay gibi kısa bir zamanda ihale aşamasına getirdiler. Bundan dolayı Sanayi Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yüklenici firma olan ÖZBEN İnşaatın sahibi Hüseyin Özcan ise, Malatya'da daha öncede çalışmalarda bulunduğunu ifade ederek, "Sizden gereken yardımı göreceğimi düşünüyorum. Bizde bu süreyi en asgariye indirmek için gereken çalışmaları ciddiyetle yapacağız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Valilik, TSO ve yüklenici firma protokolü imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız