SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Protokola Uyulmuyor'

A- A+ PAYLAŞ

22. Bölge Malatya Eczacı Odası, hükümlü ve tutukluların ilaçlarının temin edilmesiyle ilgili olarak yapılan protokola uyulmadığı iddiasını, E Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne bir yazıyla iletip, gereğinin yapılmasını istedi.

Cezaevinde barındırılan hükümlü ve tutukluların ilaçlarının Malatya'da 32 eczaneden temin edilmesine ilişkin protokol yapılmış olmasına rağmen buna uygun davranılmadığı öne sürüldü.

Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Köse imzasıyla E Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne geçtiğimiz günlerde gönderilen yazıda; "Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında, hükümlü ve tutukluların tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilen ilaçların eczanelerden temin edilmesine ilişkin protokol, 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu protokol gereği kurumunuzca yapılan reçete dağıtımının belirli bir limit dahilinde sırayla anlaşmalı eczanelerden ilaçlarının temin edilmesi gerekliliği tarafınızca bilinmektedir. Reçete dağıtım komisyonlarımız ve denetleme kurullarımızca yapılan incelemeler neticesinde bu sıralara ve limitlere uygun davranılmadığı tespit edilmiştir. Bu konunun sözlü ve yazılı olarak kurumunuza bildirilmesine rağmen reçete dağıtımının belirli bir limit dahilinde sırayla anlaşmalı eczanelerden ilaçlarının temin edilmesiyle ilgili herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı görülmüştür.

'Bu protokol uygulanırken ihtiyaç duyulması halinde, Türk Eczacıları Birliği ile imzalanan protokol dahilinde ceza infaz kurumları ile sözleşme yapan ve bundan sonra yapacak olan eczanelerle irtibat kurularak eczaneler bilgilendirilecek ve protokolun en doğru ve en iyi şekilde uygulanması sağlanacaktır' hükmü de açıkça protokolde yeralmaktadır.

Gerekli düzenlemenin yapılmaması durumunda konunun Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'ne bildirileceğini hatırlatır, gereğini bilgilerinize sunarız."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız