SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Provokatif Bir Olay, Malatya'yı Üzmüştür"

0
Güncellendi - 2018-09-27 01:46:44
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal’a yapılan saldırının provokatif bir olay olduğunu belirterek “Olayın üstünde durmuyorum. Bu yaşanan hadise evvel-i emirde Malatya’ya yakışmamış, Malatya halkını incitmiş ve Malatya halkını üzmüştür. Bu olayın müsebbipleri sadece kendilerine değil, mensubu oldukları siyasi yapıya da zarar vermişler, onların da Malatya halkı huzurunda utanmasına vesile olmuşlardır” dedi. Dervişoğlu, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun kanımızın son damlasına kadar dava mensubu arkadaşlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.

İyi Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal’ın geçtiğimiz hafta, Kanalboyu Caddesi’nde kendisine ait özel diş kliniğinden çıktıktan sonra saldırıya uğraması üzerine Parti Genel Merkezi’nden bir heyet Malatya’ya gelerek Vali Ali Kaban, Başsavcı Muhammet Savran ve Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,  Kayseri Milletvekili Dursun Ataç, İyi Parti GİK Üyesi İbrahim Güzel, İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, İl Başkan Yardımcısı Cem Parlak ve çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında konuşan İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, saldırının tamamen bir provokasyon olduğunu söyledi. Yaşananların Malatya halkını da incittiğini kaydeden Dervişoğlu, “Olayın üstünde durmuyorum. Bu yaşanan hadise evvel-i emirde Malatya’ya yakışmamış, Malatya halkını incitmiş ve Malatya halkını üzmüştür. Bu olayın müsebbipleri sadece kendilerine değil, mensubu oldukları siyasi yapıya da zarar vermişlerdir. Saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Malatya Valisi Ali Kaban, Başsavcı ve Emniyet Müdürü ile görüştüklerini aktaran Dervişoğlu, “Olay hakkında ayrıntılı bilgi edindim. Olayı büyütmüyoruz. Çünkü, Sayın Valimiz,  Emniyet konuyu takip ediyor. Savcılık işin üzerinde.  Büyük bir duyarlılık sorumluluk duygusu içerisinde, bu konunu çözümü noktasında üzerlerine düşeni yerine getireceklerini söylediler. Bu olayın müsebbipleri sadece kendilerine değil, mensubu oldukları siyasi yapıya da zarar vermişler, onların da Malatya halkı huzurunda utanmasına vesile olmuşlardır. Yetkili kurumlar tarafından gerekenin yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin iç ve dış politikalardaki yanlışlıklar nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini ve böylesi bir dönemde bu tür olayları konuşmak yerine ülke meselelerinin konuşulması gerektiğine dikkat çeken Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin ekonomik problemleri var, dış politikadan kaynaklı açmazları var. Türkiye, referandumla yeni bir devlet sistemine geçti. Neredeyse Suriye’ye sınırındaki yakın vilayetlerimizde demokratik yapı değişmesi ile karşı karşıya, önümüzdeki 10 yıllık dönemde üniter-devlet yapısını tehdit etmesi muhtemel bir demokratik kriz ile de karşı karşıyayız. Ekonomik kriz, dış olaylarla rabıtalandırılıyor. Türkiye’nin şayet 500 milyar dolar dış borcu olmasaydı, 50 milyarlık bir cari açığı bulunmasaydı, papaza bağlanmış ekonomik kriz bugün yaşanmamış olacaktı. Bırakın bir papazı, 50 tane papazı tutuklamış olsanız Türkiye’nin ekonomik durumuna zarar verilebilmesi mümkün olmayacaktı.  Ülkeyi yönetenler bütün olanları dış güçlerden kaynaklı bir takım senaryolardan ibarettir diye tarif ediyorlar. Ama biz biliyoruz ki tarlalarımız ekilemez halde, sanayi kuruluşlarımızda yüksek oranda işçi çıkarılıyor ve istihdam açığı artıyor. Dolar 6 lirayı geçti. Ara malı enflasyonu yüzde 48’lerde seyrediyor. Bu krizin yansımalarını önümüzdeki günlerde daha kendini hissettirici bir hale dönüşeceğini gözlemliyoruz.

Dış politikada yaşadıklarımız da hepimizin malumu. Sınırında savaş riski olan bir ülke konumuna düşürüldük. Deniz aşırı ülkelerle bile aramızda düşmanlıktan kaynaklı ciddi sorunların yaşandığına şahit oluyoruz. Bu ülke hepimizin bu ülkenin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Böyle dönemlerde elbette ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Biz İyi Parti olarak iyi şeyler yapmak, iyi şeyler söylemek için kurulduk. Siyaset hakaretten kaynaklı husumetten, hamasetten kaynaklı bir dilden mustariptir. Siyasi liderlerin birbirleri ile olan diyaloglarını görüyor ve gözlemliyorsunuz. Biz bütün bunları dışında kalacağız, ülkenin doğrularını söyleyeceğiz. Geleceğe dönük projeleri hayata geçireceğiz. Yeni bir seçimden çıktık. O seçim beyannamesinde kamuoyundan neyi vaat ettiysek o vaatlere uygun olarak da işin doğru yapılmasını için TBMM’ye kanun tekliflerini milletvekili arkadaşlarımızla birlikte götüreceğiz. Türkiye’nin sorunlarının TBMM’de tartışılmasına zemin oluşturabilecek bir demokratik anlayışın günümüzdeki yegane temsilcisiyiz. Moralinizi bozmayın, bu tür olaylar yaşanır ve geçer. Biz bunu bir husumet alanı içerisinde değerlendirmeyeceğiz. Umuyoruz ki bu provokasyona alet olanlar bezbindir, mahcuptur, üzgündür, bugün yaptıklarından utanıyorlardır.”

İyi Parti Malatya İl Teşkilatına ne zaman atama yapılacağına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Dervişoğlu, “Önümüzde yerel seçimler var. Belki Malatya da umduğumuzu bulamadık önümüzde bir yerel seçim süreci var. Başta Malatya büyükşehir olmak üzere bütün ilçe belediyelerine talibiz. " derken, basın mensuplarının il yönetiminin görevden alınması ve yeni yönetimin atanmamış olmasına ilişkin soruya da "Bu olay yaşanmasaydı il yönetimimizi atamaya gelecektik. Görevden alınma söz konusu değil bir tavsiye kararı söz konusu. Seçimden kaynaklı yönetimden kaynaklı bir takım boşluklar vardı. Genel merkezin tek yanlı tasarrufu değil il başkanlığı genel başkanlıktan talep edildi. Gökmen Özdal’ın atamasını en yakın zamanda yapacağız.” yanıtını verdi.

İyi Parti İl Başkanı Gökmen Özdal da (yandaki fotoğrafta) hiçbir zaman insanlara baskı yaparak fikirlerini kabul ettirmek gibi bir niyetlerinin olmayacağını belirtti.

Özdal, “Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum. Ülkemiz zor bir süreçten geçmekte.  Konuşmamız gereken konular ülkemizin içinde bulunduğu durumdur. Ülkenin ekonomik durumunu düzeltmek için fikirler üretmemiz gerekiyorken yanlış kulvarda olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız