SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Provokatör mü, Vatandaş mı?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından, İl Genel Meclisi Salonu'nda muhtarlarında katılımı ile 'Huzur Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda, Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi'ndeki en son ilköğretim öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıda gündeme geldi. Toplantıya katılan Asayiş Şube Müdürü Turan Odabaşı, vatandaşların yolu kapatarak gündeme getirdikleri üst geçit isteğini değerlendirirken, bunun çözüm olamayacağını, vatandaşların kışkırtıldığını öne sürdü. 
 
"PROVOKATÖRLER ÜST GEÇİT İÇİN DİRETİYOR"
 
Asayiş Şube Müdürü Turan Odabaşı 'Huzur Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yeliştepe Yeşilkaynak Mahallesi'nde trafik kazalarının yaşanması ve buraya üst geçit istenmesiyle ilgili eylemlere değinerek, "Bu tür eylemleri kullanmak isteyenler olabiliyor. Bu konuda muhtarlara önemli rol düşüyor. Sorunu çözmek mi, üst geçit yapmak mı? 10 yıl İstanbul'da trafik müdürlüğü yaptım. Burada yapılacak üst geçidin oradaki sorunu çözmeyeceği kanaatindeyim. Oradaki bazı provokatör buraya üst geçit isteriz diye diretmeye başladı. Amacımız, üzüm yemek, bağcıyı dövmek, kurumu yıpratmak olmamalıdır. Demokratik tepkilere tamamen varız. Ancak, üslup, nezaket önemlidir. İstemeyerek art niyetli insanların malzemesi olmamak gerekir" ifadelerini kullandı. 
 
"PROVOKATÖR DEMİYORUM ANCAK.."
 
Güvenlik Şube Müdürü Ali Aygün de konuşmasında, "Yeşiltepe'de haklı talep var ancak talep dile getirilirken, provokatörler demiyorum ancak vatandaşların yönlendirmesi ile mahalle sakinleri bilinçsiz hareket yapabiliyorlar. Bizim dediklerimiz doğrultusunda muhtarlar vatandaşlarımızı yönlendirirse daha mantıklı sonuca varılır. Belediye yetkilileri ile görüştük. Belediye yetkilileri ile görüşüldü ve üst geçit yapılması konusunda görüş belirtildikten sonra belediye yetkilileriyle görüştürdük" dedi. 
 
MUHTARLARIN ÖNERİLERİ 
 
Toplantıda konuşan  Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, polis ile muhtarların diyalog içinde çalışması gerektiğini belirterek,  böyle istişare toplantılarının faydalı olduğunu söyledi. 
Bazı muhtarlar, polis devriye ekiplerinin kenar mahalleleri de zaman zaman kontrol etmesini önerip, bunun suça meyilli olanlar üzerinde caydırıcı etkisi olacağını savundu. 
 
Asayiş Şube Müdürü Turan Odabaşı, "Huzur ve sükun olan mahallerde sürekli polis aracının dolaşması da uygun olmaz. İhtiyaç olduğunda biz ulaşabiliyorsak sorun yoktur demektir" deyince, bir muhtar, "Önemli olan olay çıkmadan önlemektir" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Odabaşı, "Polis araçlarına GPRS cihazı takacağız ve nerede olduklarını kontrol edeceğiz. Kara nokta denilen bölgelerde fazla devriye görevi yaptıracağız" şeklinde konuştu. 
 
SİNYALİZASYON SİSTEMİ KURULUYOR

 
Berfin Varol'un okul yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından olayın meydana geldiği kavşağa trafik sinyalizasyon sistemi kuruyor. 
 
Yeşiltepe semti Yeşilkaynak Mahallesi'nde bulunan Milli Eğemenlik İlköğretim Okulu 6.sınıf öğrencisi Berfin Varol, okula giderken, otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti. Talihsiz kaza nedeniyle, okul öğrencileri ve mahalle sakinleri, daha öncede çok sayıda kazanın meydana geldiği Yeşilkaynak Kavşağı'nı trafiğe kapatarak eylem yapmıştı. Okula gidiş ve gelişlerde otomobillerin durmaması ve aşırı surat yapmalarından dolayı sıkıntılı olduklarını belirten öğrenci ile veliler, bölgeye trafik ışıkları ve yaya geçidi ile üst geçit yapılmasını talep etmişlerdi. Bölgeye bir üst geçit yapma sözü veren Malatya Belediyesi, Yeşilkaynak Kavşağı'na trafik sinyalizasyon sistemini kurma çalışmalarını başlattı. Trafik sinyalizasyon sisteminin yakında hizmete gireceği, üst geçidin ise 3 aylık süre içinde hizmete verileceği öğrenildi. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız