SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Provokatörlerin Amacı Tedirgin Etmek"

0
Güncellendi - 2017-11-26 05:35:34
A- A+ PAYLAŞ

  • Çirkin olaya karşı camilerde vaaz verildi.. CHP'li Ağbaba, Cemal Gürsel Mahallesi'ni ziyaret etti..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da Alevi vatandaşların evlerinin kapılarına konulan çarpı işaretinin amacının vatandaşların moralini bozmak, onları tedirgin etmek olduğunu söyledi.

  Cemal Gürsel Mahallesi’nde evlerinin kapılarına çarpı işareti konulan Alevi vatandaşları ziyaret eden Ağbaba, “Bu kabul etmediğimiz, reddettiğimiz, kınadığımız olaya karşı Malatya halkının tepkisini olumlu buluyoruz. Bütün siyasi partiler, Malatyalılar, Alevi’si Sünni’si, sağcısı solcusu bu olaya karşı bir oldu. Bu olayı mahallelilerin moralini bozmak, onların tedirgin etmek amacıyla yaptılar. Mahalle sakinleri morallerini bozmasınlar. Mahallelilerinde bu olaya karşı bir olması ve provokasyona gelmemesi de takdire şayandır” dedi.

  Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşanan olayın ilk olmadığına dikkat çeken Ağbaba, şunları söyledi: “Adıyaman’da Çorum’da farklı illerde bu tür girişimler oldu. Üzülerek söylemeliyim ki bu işler cezasız kaldığı, failleri bulunmadığı sürece bu olayların önlenmesi mümkün değil. Öncelikle bu olayın failleri mutlaka bulunmalı, hesap vermelidir. 15 Temmuz sonrası birkaç provokatör ‘Haydi Paşaköşkü’ne yürüyoruz’ demişlerdi. O zamanda Paşaköşkü, Cemal Gürsel ve Ataköy Mahallesi sakinliğini korudu. Bütün ısrarlarımıza rağmen yetkililer o provokatörleri bulup, yargı önüne çıkaramadılar.”

  Ağbaba, 24 saat mahallelilerin yanında bulunacaklarını ifade ederek, “Bu işin takipçisi olacağız. Malatya’da huzurumuzu, birliğimiz, beraberliğimizi bozmayanlara karşı hep beraber duracağız. Provokasyona gelmeyeceğiz. Onların amaçladıkları şey morallerinizi bozmak, canınızı sıkıp, tedirgin etmek ama mahalle sakinlerimiz morallerinizi bozmasın, tedirgin olmasın, onlara vereceğimiz en güzel cevap birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan aynı bu görüntüyü vermektir” diye konuştu.

  Alevi vatandaşların evlerine işaret koyanların amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydeden Ağbaba, “Bizim sinmemizi, korkmamızı sağlayamayacaklar. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içesinde, cesaretle sokakta olmaya devam edeceğiz” dedi.

  Ağbaba, konuyla ilgili Malatya Valisi Ali Kaban ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşeceğini de ifade etti.

  22 Aralık'ta Malatya Cemal Gürsel Mahallesi'nde  13 Alevi vatandaşın evlerinin kapılarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırmızı boyayla çarpı işareti konulmuştu.

HER AN HERŞEY OLABİLİR

Ağbaba'nın ziyarette bulunduğu mahalle sakinlerinden bazıları ise basın kuruluşlarına yaptıkları açıklamada   karakola giderek bu konuda davacı olduklarını, işin peşini bırakmayacaklarını belirterek, " Bu olay nedeniyle tedirgin olduk.  Sabah kalktığımızda kapıların işaretlenmiş olduğunu gördük. Aklımıza Sivas geldi, Adıyaman geldi.  Gece polisler bekliyor ama  biraz tedirginliğimiz geçmesine rağmen  her an her şey olabilir. Sokağımıza kamera ve güvenlik istiyoruz Biz  de bu devletin bir parçasıyız" dediler.

CAMİLERDE VAAZ VERİLDİ

Bu arada Cuma Namazı öncesinde merkezi sistem ile birçok camiye yapılan vaaz yayınında Cemal Gürsel Mahallesi'nde yapılan 13 eve kırmızı boya ile çarpı işareti konulması konusuna değinilerek, " Bunu yapan ve ülkemizi karıştırmak isteyen ajandır, haindir. Alevi-Sünniyi bir birine düşürmek isteyen, ülkemizi kaosu düşürmek isteyen haindir.   Bunu yapanlar Ülkemizi karıştırmak birbirimize  düşürmek isteyen  huzurumuzu bozmak için görevlendirilen zalimlerdir.  Bunu yapan vatan düşmanıdır.  Bu vatan hepimizindir. " denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    Bu tür provake işleri yapanların Allah belasınj versin. Onlarca eve atılan bu çarpılara rağmen ara ve ana yollarda bir kamera kayıdı yokmu veya hiç bir evin önünde de mi kamera yoktur ? Ben bu saçma işte mahallede kovulan bir ailenin, dilencinin veya eskicinin parmağı olabilir diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • emin metin (6 yıl önce)
    sayın vekilim adamsiniz. sizde bu sağduyu var ya kimse kimseye kin ve düşmanlık beslemez. bu hareket malatya ya yapıldı size değil. isterse yetkililer failleri bulmasın siz müsterih olun sünni kardeşleriniz sizin mahallenizde sabaha kadar nöbet tutar.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akdemir (6 yıl önce)
    Bu ülkeyi atalarımız bir bütün olarak bizlere emanet ettiler. Provokatörler amacına ulaşamayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Sayın vekilim, Güzel insan ,Emeğinize ve yüreğinize sağlık, İyiki siz varsınız ve hep var olun, Rabbim ,yar ve yardımcınız olsun, Siz MALATYA' mız için çok büyük değersiniz ,ALLAHINA gurban .
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak (6 yıl önce)
    Sayın vekilim dediğiniz gibi "Provokatörlerin amacı tedirgin etmek" ise eğer görünen o ki hedeflerine ulaşmışlar.
    0
    0
    Yanıtla