SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Provokatörlerin Amacına Ulaşamayacağı Aşikardır"

0
Güncellendi - 2017-11-24 00:20:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Alevi vatandaşların yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’nde 13 evin dış kapı ve duvarlarına kırmızı renkte çarpı işareti konulmasıyla ilgili soruşturmanın hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada, bu benzeri provokatif eylemlerin esas amacının toplumda tedirginlik oluşturmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek kamplaşmalara zemin hazırlamak olduğu belirtilerek, “Bugüne kadar İlimizde gerçekleşen benzer provokatif eylemler karşısında sağduyulu tutum sergileyen vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin,  bugün yaşanılan provokatif eylemde de  aynı sağduyulu tavrı sergileyeceğine inancımız tamdır. “denildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“22 Kasım 2017 Salı Günü İlimiz Cemal Gürsel Mahallesinde yoğunlukla alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede bazı evlerin kapı ve duvarlarında gelişi güzel bir biçimde işaretleme yapıldığının ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal ilgili ekiplerimiz sevkedilmiştir.  Olay yerine sevkedilen ekiplerimizin yapmış olduğu araştırmada; toplamda 13 adet evin dış kapı ve duvarlarında kırmızı renkte artı işaretlerinin bulunduğu tespit edilmiş ve ilgili tüm birimlerce olay mahallinde gerekli çalışmalara başlanmıştır. Olayın mağduru olan mahalle sakinleri ile temasa geçilip; olayın niteliği ve yapılan çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Malatya İlimiz bulunduğu konum itibariyle ve tarihi süreç içerisinde her türlü dini, etnik, mezhebi vb. açılardan barış içerisinde birlikte yaşama tecrübesinin yaşandığı bir vilayetimizdir. Bu güne kadar muhtelif zamanlarda ve muhtelif karanlık güçler tarafından bir huzur ve barış içinde birlikte yaşama örneği olan şehrimiz, değişik provokasyonlara ve kışkırtmalara maruz bırakılmak istenmiştir. Ancak insanımızın makul ve bu tür provokasyonlara prim vermeyen yapısı bir muhkem kale gibi bu art niyetli kişi ve kişilere hiçbir zaman fırsat vermemiştir.

Geçmişte ilimizde ve başka illerde meydana gelen benzeri provokatif eylemlere bakıldığında esas amacın, toplumda tedirginlik oluşturmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek kamplaşmalara zemin hazırlamak olduğu anlaşılmaktadır.

Her tür provokasyon denemesi sonrasında, İlimizin Saygıdeğer Alevi Dedelerinin her zaman devletimizin birliği ve Milletimizin huzurunun devamlılığı yönünde iradelerini beyan ettikleri bilinmekle, provokatörlerin amacına ulaşamayacağı aşikardır.

Bugüne kadar İlimizde gerçekleşen benzer provokatif eylemler karşısında sağduyulu tutum sergileyen vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin,  bugün yaşanılan provokatif eylemde de  aynı sağduyulu tavrı sergileyeceğine inancımız tamdır.  İl Emniyet Müdürlüğü olarak olayın faillerinin en kısa zamanda bulunup adalet önüne çıkartılması yönünde çalışmalar hızlı bir biçimde devam etmektedir.

Hassasiyetine binaen Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARINDAN TEPKİ..

Bu arada, Cemal Gürsel Mahallesi'nde bazı evlerin işaretlenmesine MHP İl Başkanı Bülent Avşar ve Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Yılan'dan da tepki geldi.

MHP İl Başkanı Avşar, yaptığı açıklamada "Malatya'da Alevi vatandaşlarımızın, Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atıldığı bilgileri partimiz İl Başkanlığı'na geldiği saat itibariyle, konu hakkında gerekli çalışmaları yaptığımızı, gerekli Güvenlik İl Müdürleri ile görüştüğümüzü, olayın provakatörler tarafından gerçekleşebileceği bilgileri bizlerle paylaşılmıştır. Tüm Ülkücü kardeşlerimden provakatörlere mahal vermeden, Malatyamız'da Alevisi, Sünnisi ile güvenlik açısından hiç bir sorun yaşamadan kardeşce yaşamımızı sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz."dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Yılan da, "İlimizin güzide mahallelerinden Cemal Gürsel Mahallemizde yer alan Alevi vatandaşlarımızın evlerine yönelik bir takım provokatörlerin yapmış oldukları menfur saldırı ve prokovatif eylemleri Ülkücü Camia ve Türk Milleti adına şiddetle kınıyoruz.Bu davranışları yapan provovakotörlerin yakalanarak cezalandırılmaları en büyük temennimizdir. Milletimizi bölmeye ,parçalamaya çalışan bu şer odaklarının Kanun önüne çıkarılması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.Alevi vatandaşlarımız Türk Milletinin ayrılmaz parçasıdır.Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamoyunun bilgilerine sunuyoruz." açıklamasını yaptı.

ESOB BAŞKANININ AÇIKLAMASI..

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin; Cemal Gürsel Mahallesinde bazı vatandaşların evlerinin kapı ve duvarlarına işaret konulmasının provokasyon olduğunu bildirerek, “Malatya’da her kesim bir birinin sevincine ve acısına ortak olur, hainlerin kötü niyetlerine ortak olmaz.” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada; “İlimiz Cemal Gürsel Mahallesinde Milletimizin et ile kemik gibi ayrılmaz bir parçası olan Alevi kardeşlerimizin evlerinin kapı ve duvarlarına işaret konulması; esnaf ve sanatkar camiası tarafından da şiddetle kınanmaktadır. Olay; açık ve net olarak bir provokasyondur. Malatya, geçmişte de benzer çirkin ve ahlaksız provokatif oyunlarla karşı karşıya kalmış, ancak hain ve alçakların kirli oyunları hiçbir zaman hedefine ulaşmamıştır. Malatya’da herkes ve her kesim bu çirkin provokatif oyunlarla neyin hedeflendiğinin farkındadır. Malatyalılar; ekmeğini böler, ancak toplum içinde bölünmelere meydan vermez. Malatya’da her kesim bir birinin sevincine ve acısına ortak olur, hainlerin kötü niyetlerine ortak olmaz. Malatyalılar; ülkesi, milleti ve bayrağı için her zaman bir araya gelir, ancak provokatörlerin oyunlarına gelmez. Esnaf ve sanatkar camiası olarak, bu çirkin, ahlaksız ve alçak saldırıyı kınıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • 44malatya (6 yıl önce)
    Allahin .dinini.imani.vatanini.sevenin.dusmani.cok.olur.onun.icin.insanlarin.allah.sevgisine.sesleniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Web Tasarım (6 yıl önce)
    Allah islah etsin böyle şey olmaz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Kardeşim söyledikleriniz çok doğru,Bunları yapanları ,yetkililer tesbit edip devletin gücü gösterilmeli ,
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Malatyamızda alevi vatandaşların çoğunlukla yaşadığı bazı evlerin provakatörlerce işaretlenmesi bir çok kesim tarafından kınanırken,her konuda olur olmaz açıklama yapan AKP il başkanı ve AKP'li vekiller neden sus pus oldular.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (6 yıl önce)
    Bunu yapan her kimse ne alevidir ne de sünni ne kürt ne de türk.Yine kirli eller iş başında. Herkesin ayık olması lazım.Malatyada bir huzur havası hakim.Kimse kimsenin inancına karışmıyor.Alevi sünni kürt türk herkes kardeştir Malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    her sene işaretliyorlar bu haberi kaç senedir duyuyoruz.Haberin tarihine baktım geçen seneki yanlışlıklamı yayınlandı diye.Kimse görmemişmi boyarken.Her yönüyle araştırılmalı bazen hiç tahmin etmedigin kişiler fail olarak karşımıza çıkar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (6 yıl önce)
    Mesep ve dinler arası ayrım yapan kalleşler...BAŞARAMAYACAKSINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyin kafası (6 yıl önce)
    Bir sünni olarak bunu yapanları kınıyorum. İnsanlık tektir, bunu yapan bedbahttır. Zaten mobeseden çabuk yakalanıp ceza alırlar. O mahalledeki kardeşlerimizde bizim can kardeşimizdir, selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Bu olay ciddiye alınmalıdır. Eğer alevi vatandaşlara güven vermek isteniyorsa sorumlular bulunup ortaya çıkarılmalı ve gerekli adli ceza verilmelidir. Ancak o zaman insanlar rahat eder. 15 Temmuz da paşaköşkünde yaşananları unutmadık. Alevi mahalleleri taciz edildi, polis korumasına alınmak durumunda kalındı. Geçmişi unutmayalım. Sorumluları bulunsun ve gerekli adli cezayı alsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent çalışkan (6 yıl önce)
    Kardeşlik kazanacak......
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliya (6 yıl önce)
    Her yıl aynı hikaye kim neden yapsın, provakasyon bunun adı, biz aynı havayı aynı aynı suyu içiyoruz, kim yapıyorsa başka kapıya başka numaralar bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan Karabulut (6 yıl önce)
    Ancak avucunu yalarlar kimse dusunmesin boyle seyleri halkimiz uyandi artik eskidendi o isler artik olmaz tutmaz ugrasmayin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (6 yıl önce)
    Sayın emniyet amiri insanlar ne kadar sağduyulu olacak.daha önceki olaylar sonuçlandı mı.çalışmayı başlatık demeyle olmuyor.sonucu bize bildir.böyle pislikleri insanların içinden çekip alacaksın ki size insanlar güvensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgur Alp (6 yıl önce)
    Yapanlar şerefsiz ler.Onlar bizim komşularımız.Onlar Malatya nın insanları bizler onların kılına zarar verdirmeyiz Allahın izniyle.Rahat olsun bu abilerimiz ablalarımız.Nasıl onlarca yıldır birarda yaşıyosak yine öyle devam edecez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Bir Malatyali olarak bizi bole mezler. Sunni yim en iyi arkadaş ve komsulari mız alevi. Bizde ayrı gayri olmaz. Bunu yapanlar adiler.İnşallah yakalanirlar. Malatyada ve ülkemizde ayrı gayri olmaz. O teyzemin dayilarimin elinden öpüyorum. İst dan selam Memleketim malatyaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Helal olsun kardeşim ,bende sizin gibi düşünüyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Bunları yapanlar insan olamazlar ! Huzurumuzu bozmaya çalışanların ,evlerine ocaklarına ateşler düşsün,kahrolsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bizi birbirimize düşürmeye,bölmeye çalışan içimizdeki hainler,bizim kardeşliğimizi bozamayacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    ayıp ayıp... karekter yoksunları Allah ıslah etsin bunu yapanları
    0
    0
    Yanıtla