SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PSAKD'de Söyleşi ve Dinleti

A- A+ PAYLAŞ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi, Paşaköşkü Mahallesi’ndeki dernek binasında bir etkinlik düzenledi. Konuklar arasında tanışma ve sohbet gerçekleştirildi. Konuklara lokma olarak tatlı ikram edildi.

Arguvan- Mıneyikli Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz ve Evrensel Müzik Merkezinden Kubilay Tatar, konuklara mini bir konser verdiler. Bağlamaları eşliğinde deyişler söylediler. Deyişlerin ardından, konuklar, Muharrem Temiz’e Alevilikle ve siyasetle ilgili sorular sordular. Muharrem Temiz, önümüzdeki genel seçimlerde CHP’den Malatya milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Muharrem Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalnız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne, aday adayı olacağımı açıklamak için gelmiş değilim. Buraya, siz canlarla bayramlaşmak, görüşmek, deyişlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşmak için geldim. Bu arada böyle bir soru sorulunca da önümüzdeki genel seçimlerde CHP’den Malatya milletvekili aday adayı olacağımı açıkladım.” dedi.

PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat da “ Muharrem Temiz, derneğimizi sık sık ziyaret eder. Düzenlediğimiz etkinliklere katılır. Hatta bu etkinliklere il dışından birçok sanatçının katkı sunmasını sağlar. Davet ettiği sanatçılar da derneğimizden herhangi bir ücret istemezler. Muharrem Temiz’e, Kubilay Tatar’a ve derneğimize gelerek bizlerle dayanışma içerisinde olduklarını gösteren tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Sekreteri ve Kadın Komisyonu Başkanı Necla Güney: “ Aleviliğin engin hoşgörüsünü, barıştan yana duruşunu, insanı en yüce varlık olarak baş tacı edişini, insan gönlünü kâbe kılışını, doğaya duyarlılığını, bilime susamışlığını en güzel, en yoğun şekilde deyişlerimizde buluyoruz. Bugün de burada sevgili canlarla bu bağlamda bir araya geldik. Bu tür dayanışma etkinliklerini sıkça düzenliyoruz. Bir de çarşamba günleri, kadın komisyonu olarak düzenlediğimiz kültürel söyleşilerimiz var. Bu söyleşilere, konu ile ilgili uzmanlarımızı davet ediyoruz konuşmacı olarak. Bu konuklar dede, avukat, hekim, öğretmen, psikolog olabiliyor. Bu kültürel etkinliklerimize tüm duyarlı dostlarımızı bekliyoruz. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin kapıları, halkımıza her zaman açıktır. Daha dün, derneğimizi, hiçbir ücret talep etmeden, canlara açtık. Nişan törenlerini derneğimizde yaptılar. Halkımızla yaşamın her aşamasında birlikte olmayı ilke edindik. ” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız