SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PSAKD'den Dayanışma Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi, dostluk ve dayanışma gecesi düzenledi. Cemal Gürsel Mahallesi Paşaköşkü Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat, etkinliğin açış konuşmasında: “ Yüzyılların direnciyle bir araya geldik. Örgütlü toplum olmamızın zorunluluğunun farkındayız. Pir Sultan Abdal da sömürenlere, adaletsizlere, zalimlere boyun eğmedi. Aynı baş eğmezliği biz de örgütlenerek gerçekleştireceğiz. Laikliğin kâğıt üzerinde kaldığı ülkemizde, zorunlu din dersine hayır, diyoruz. Bu, insanın eğitimini seçme hakkına müdahaledir. Haksızlıklara dur demek için gücümüzü derneğimizde
birleştiriyoruz.” dedi.

İkinci konuşmayı PSAKD Malatya Şube Sekreteri Necla Güney yaptı: “ Halkımız, Pir Sultan Abdal’ın felsefesine gönül vermiştir. İnsanları, değişik renkleri, değişik inançları, değişik düşünceleri, değişik cinsiyetleri, değişik dilleri, değişik milliyetleriyle bağrına basan bir felsefedir Pir Sultan Abdal’ın Alevi Kızılbaş felsefesi. Zalime karşı durmayı, mazlumun yanında yer almayı görev bilir Alevi inancı taşıyan canlar. Biz de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi üyeleri ve siz sevgili canlarla dayanışma içerisinde sık sık bir araya gelmek istiyoruz. Tanışalım, dayanışalım, güçlü olalım, diyoruz. İnsan haklarına saygılı bir toplumda yaşamak için, laik bir düzende yaşamak için mücadele etmek üzere örgütlü bir toplum olmamız gerektiğine inanıyoruz. Gelin canlar, bir olalım! “ dedi.

Barışa, hoşgörüye, sevgi ve dayanışmaya davet konuşmalarından sonra semah ekibi sahne aldı.

Derneğin gençlik semah ekibinin sunduğu semahlar, büyük beğeni topladı. Konukların, semahları coşkuyla izledikleri görüldü. Pir Sultan Abdal’ın Alevi Kızılbaş felsefesini; özgürlüğe tutkuyu, barışa özlemi, insana değer vermeyi baş tacı eden deyişlerini seslendirdiler. Zaman zaman bu deyişlere konuklar da coşkuyla eşlik ettiler.

Ali Ekber Dedenin dualarıyla pişirilmiş olan etli pilav, konuklara lokma olarak dağıtıldı. Ayranlar içildi, lokmalar yendi. Felsefi paylaşımlar, lokma paylaşımıyla pekiştirildi.

Deyişler ve halaylarla coşku ve dayanışma sergilendi.

Bir sonraki birlik ve dayanışma etkinliğinde yeniden bir araya gelme dilekleriyle, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesinin etkinliği sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız