SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Psikososyal Tedavi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Psikiyatri Kliniğinde, medikal tedavinin tamamlayıcısı olarak bir program dahilinde psikososyal tedavilerin de uygulandığı bildirildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, hastaların, hastalık ve hastane yatışı nedeniyle uzak kaldıkları günlük yaşam ve ilişkilerine uyumlandırılmaları, beceri eksikliklerinin giderilmesi ve gerekli yeni beceriler kazanmalarını sağlamak amacı il her Çarşamba günü "tatlı çarşamba" adıyla eğlence düzenlendiği belirtildi.

"Hastalarımız ancak medikal ve psikososyal tedavilerin desteğiyle hastalığını daha iyi tanıyabilir, kendisini daha güçlü ve güvenli hissederek yaşadıkları ruhsal bozukluğun yaşam kalitelerini ve ilişkilerini en az etkileyecek düzeyde tutma becerileri geliştirebilirler" Denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Psikoeğitim, hem hastaya hem de aileye hastalık ve tedavi konusunda eğitim verilerek hastalıkla daha iyi baş etmeleri ve tedaviye uyumları sağlanmaktadır. Çarşamba günleri servisteki bütün hastalarla birlikte 'tatlı Çarşamba' diye adlandırdığımız eğlence düzenlenir. Bu etkinliğin tüm aşamalarında hastalar görevlendiriliyor. Eğlence, ahşap boyama, çiçek, takı yapımı, rölyef, resim çalışmaları, gibi hastaların işlevselliklerini ve becerilerini geliştirecek etkinlikleri kapsamakta. Uğraşı terapisine katılan hastalar hem diğer hastalarla birlikte vakit geçirerek sosyalleşiyor hem de bir şey üretmiş ve başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız