SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PTT 1. Lig Statüsü Yayınlandı

0
Güncellendi - 2016-07-17 02:03:18
PTT 1. Lig Statüsü Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 13.07.2016 tarih ve 25 sayılı toplantısında 2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu, PTT 1. Lig, Spor Toto 2 ve 3. Lig ile U21 Ligi statülerini kabul etti. Kabul edilen statüler 15 Temmuz 2016 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesi TFF.ORG'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

PTT 1. Lig statüsü şöyle:

PTT 1. Lig, Türkiye’nin en üst profesyonel futbol liginin bir alt ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir. PTT 1. Lig, 2015 - 2016 Sezonu sonunda Spor Toto Süper Lig’den düşen 3 takım, Spor Toto 2. Lig’den bu lige yükselen 3 takım, PTT 1. Lig’de kalan 12 takım ile birlikte toplam 18 takımdan oluşur. Lig’e katılacak olan kulüpler, “PTT 1. Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri süresi içerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak ve süresinde sunmayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar. Kulüpler sezon başında TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tescil ve aidat ücretlerini ödemek zorundadırlar. Kulüpler, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri dışında, profesyonel yönetim şekline sahip olmak ve müsabakaların düzenli şekilde oynanmasını sağlamak amacıyla; Genel Müdür, Güvenlik Sorumlusu, Stadyum Müdürü, Taraftar İrtibat Sorumlusu, Bilet Sorumlusu, Medya Sorumlusu, Akreditasyon Sorumlusu (Extranet Sorumlusu) görevlendirmek ve bu görevlilere ilişkin bilgileri süresi içerisinde TFF’ye vermek zorundadırlar. Kulüplerin bu kişilere ek olarak Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi tespit etmeleri zorunludur. Yukarıda bahsi geçen görevlerin farklı kişiler tarafından yerine getirilmesi ve bu kişilerin, kendi görevleri ile ilgili olarak düzenlenen eğitim ve seminerlere katılarak tamamlamaları zorunludur.

  Kulüpler, Ek-2 de yer alan PTT 1. Ligde Futbolcuların Uygunluğu hükümlerine uygun olarak futbolcuları müsabakalarda oynatabilirler. PTT 1. Lig 18 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır. Çift devreli lig müsabakaları sonunda PTT 1. Lig’de 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 (üç) takım Spor Toto 2. Lig'e düşer. Çift devreli lig müsabakaları sonunda PTT 1. Lig’de, 1. ve 2. sıraları alan iki takım Spor Toto Süper Lig’e yükselir.  Çift devreli lig müsabakaları sonunda PTT 1. Lig’de 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan toplam dört takım Spor Toto Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynarlar. Söz konusu dört takımın katıldığı müsabakalar Yarı Final Müsabakaları olarak adlandırılır ve bu müsabakalar Çift Maç Eleme Usulüne göre oynanır. Çift devreli lig müsabakaları sonunda PTT 1. Lig’de 3. olan takım ile 6. olan takım, ilk müsabaka 6. olan takımın sahasında oynanacak şekilde; 4. olan takım ile 5. Olan takım ise ilk müsabaka 5. olan takımın sahasında oynanacak şekilde eşleşirler. İkinci müsabakalar 3. ve 4. olan takımların sahasında oynanır. Bu müsabakalarda galibiyet sayılarının eşit olması halinde averaj göz önüne alınır ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz. (5) Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım Spor Toto Süper Lig’e yükselen 3. takım olur.

Kulüpler, sezon boyunca oynayacakları stadyumları belirler ve mülkleri kendilerine ait değilse tahsis işlemlerini bizzat yaparlar. Kulüplerin belirledikleri stadyumlarda müsabaka yapmaları TFF’nin onayına tabidir. TFF tarafından aksi kabul edilmediği sürece, bir stadyum en fazla 2 takımın iç saha müsabakaları için belirlenebilir. TFF tarafından belirlenen ölçütleri yerine getirmeyen ve istenilen belgeleri ibraz etmeyen kulüplerin göstermiş olduğu stadyumlarda müsabaka oynatma yetkisi TFF’ye aittir. Fikstürde gösterilen müsabakalar, ismi önce yazılı takımın stadyumunda oynanır. Stadyumu onarıma alınan veya lig kriterlerine uymayan ya da yeni sezonda veya devrede stadyumu açılmayan takımlar fikstüre göre kendi sahasında yapacağı müsabakaları oynamak üzere TFF tarafından kabul edilecek bir stadyum bulmak zorundadırlar. Müsabakalarını oynayacakları stadyumu değiştirmek isteyen kulüpler, taleplerini müsabakanın oynanacağı günden en geç 15 gün önce TFF’ye bildirmek zorundadırlar. Kulüpler sezon başında bildirmiş oldukları stadyumları, TFF tarafından yapılacak olan son denetim tarihine kadar hazır hale getirmek zorundadırlar. Yapılan denetim sonucu eksikliklerin tespit edilmesi halinde kulübe bu eksiklikleri gidermesi için ek süre verilir. Bu süre sonunda da eksikliklerin giderilmediği ve sezon başlamadan önce de giderilemeyeceğinin tespiti halinde stadyumda müsabaka oynanmasına izin verilmez ve İlgili kulübe iç saha müsabakalarını oynayabileceği, kriterlere uygun bir stadyum bildirmesi için 2 gün süre verilir. Kulübün 2 gün içerisinde bir stadyum bildirmemesi halinde stadyum TFF tarafından belirlenir. TFF tarafından belirlenen stadyumun kirası ve görevli personel ücretleri ilgili kulüp tarafından karşılanır.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız