SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PTT 176. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

0
Güncellendi - 2016-10-25 03:07:51
PTT 176. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
A- A+ PAYLAŞ

PTT'nin kuruluşunun 176.  yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Malatya PTT Başmüdür Vekili Abdulkadir Berk beraberinde Müdürü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve personel ile birlikte Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Malatya PTT Başmüdür Vekili Abdulkadir Berk, “Biz PTT teşkilatı olarak posta, kargo ve bankacılık alanında şu anda Türkiye’nin en köklü ve en eski kuruluşlarından biriyiz. Malatya'da 10 merkez 25 şube ve 21 acenta düzeyinde 335 personel ile birlikte hizmet vermekteyiz. 250’ye yakın işlem babında çoğu işlemlerde komisyon almıyoruz. Sırf vatandaşlarımıza hizmet amaçlı hizmetimiz var. Bu hizmetimizi de her geçen gün artırarak sunma hedefindeyiz. Malatya'da bütün PTT il binalarımız konsept çerçevesinde tamamen yenilendi. Başmüdürlük binamız bitmek üzere. İki aylık süresi var. İki ay sonra bu bina da bitince tamamen yenilenmiş olacak. Biz ilimizde sizin himayenizde daha güçlü ve daha ileri bir hedef düşünüyoruz. Siz de tabi destek olursanız ki oluyorsunuz da Sayın Valim. Bizim bir yer aldık oraya da konsept çerçevesinde baş müdürlük ve lojistik merkezi kuracağız. Hızlandırılmasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Vali Toprak da, şunları söyledi:

“PTT'nin, bu kadim kuruluşumuzun 176. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Geçmişten bugüne uzanan çok önemli hem devletimizin hizmet alanını hem de vatandaşa bakış açısını gösteren önemli kuruluşları var. Bunlardan bir tanesi de PTT teşkilatıdır. Baktığımızda Jandarma teşkilatı, Emniyet teşkilatı gibi teşkilatlarımız hakikaten 1800'lerin biraz öncesi, biraz sonrasından itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Bir ülkeyi var eden güvenlik kurumları dışındaki en önemli amillerden biri de insanlar arasındaki iletişimi sağlayan, köprü vazifesi kuran geçmişin hafızasını geleceğe ve zamana aktaran teşkilat olan PTT teşkilatıdır.İki asır’ a yakındır hizmet ettiğini ve milletimizin gönlünde önemli bir kuruluş olduğunu da görüyoruz.

O zaman hem Telefon, Telgraf ve Posta ile birlikte yürüyordu. Baktığımızda hakikaten milletimizin gönlünde hizmet noktasında önemli bir kuruluş olduğunu da görüyoruz. Telefon ayrılsa bile PTT'nin yeniden yapılanma ile birlikte yoluna devam ettiğini de görüyoruz. PTT yeni konseptte yeni bir hizmet tarzıyla yoluna devam ediyor. Ve şunu da ifade etmek gerekiyor ki ben de bir kamu görevinin dışında bir fert olarak baktığımda Türk Posta teşkilatının PTT'nin dünyada bu görevi ifa eden aynı meslek örgütlerinin en üstünde ve fevkinde olduğunda görmekten büyük bir onur duyuyorum. Yani dünya posta birliğine üye ülkeler arasında çok önemli bir yeri olduğunu ve öncülük ettiğini, değişimlere ve dönüşümlere öncülük ettiğini de görmekten ülke olarak fert olarak da gurur duyuyoruz.

ptt3Bununla birlikte şüphesiz ki telefon ayrıldıktan sonra acaba bu kuruluş ne olacak diye endişesini dile getirenlere de vardı onu da görüyoruz. Ama bakıyoruz ki bir taraftan mektup posta ve benzeri hususlar devam ederken diğer taraftan Kargo lojistik ve belki 500 e yakın kurumun iş ve işlemini deruhte etme adeta acentalar ve şubeler aracılığıyla vatandaşlarımızın emekli maaşlarının ödemelerinin en ücra bir köyde dahi ödenmesine banka olsun ya da olmasın aracılık ediyor. PTT’nin önemli bir Kargo mümessiline şirket haline geldiğini de görüyoruz, lojistikte çok önemli. Güven çok önemli. Bu anlamda da çok teşekkür etmek istiyorum Bu hizmetler için. Demek ki biz imkân verdiğimizde bizim kadim kuruluşlarımız yeni değişim ve dönüşüme alışma noktasında uyum sağlama konusunda ortamı oluşturuyor.

Bu arada da PTT mizin 300 Aşkın personeli ile 10 merkezde 25 şubede hizmet veriyor ve bunların hepsinin PTT nin yeni hizmet konseptini içerdiğini görüyoruz. Bir taraftan PTT’ler daha önce hem posta kargoların iletim Merkezi, hem Buluşma Noktasıdır. Yani aslında PTT Güven unsuru oluşturduğu için insanların da yer tarif ederken bir yerde buluşma noktasında da PTT önü PTT yanı vesair gibi o bir güvenden de kaynaklanıyor. Onun için zaten Buradaki bu konseptte de ilçelerimizi dahil 25 noktada da bunları merkezlerimiz yanında bunları da yenilememiz o görevin nasıl yürütüldüğünün de nişanesidir. Gittiğimizde son zamanlarda küçük ilçeler, nüfusu az ama bakıyoruz PTT binaları artık o ilçenin o yerleşim biriminin en mükemmel modern binalarına ev sahipliği yapıyor. O da gurur veriyor ama bir taraftan binalarla gurur duyarken bir taraftan da verilen hizmetin kalitesi açısından bu meseleye bakmak lazım. Yani kargoların müşterilere, zamanında kişilere ulaşması, güvenli bir şekilde ulaşması, mektup gönderilerinin hızlı, beklemeden gönderilmesi esastır. Vatandaşlarımızın diğer iş ve İşlemlerin yapılması gibi bu konuda da genel manada bir problemin olmadığını ben de görüyorum. Personel azlığına rağmen şimdi bir de Kurumun geçmişine dönük olarak bugüne baktığımızda daha fazla personelden, daha az personelle, daha fazla işlem, daha fazla heyecan olduğunu görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor.

ptt2Bu personelin sizlerin çalışmalarıyla oluyor size ve tüm arkadaşlarımıza, hepinize teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. PTT akranları düzeyinde, eşdeğerleri düzeyinde daha üst noktalara çıkaran, hem hükümetimize Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığımıza PTT Genel müdürlüğümüze tüm çalışanlarına sizlere teşekkür ediyorum. Demek istiyorum ki bu Kadim kuruluşlarında korunması, muhafazası aslında temsili çok önemlidir. Yani hakikaten PTT ye baktığımızda sizlere de bu pulları vesair getirdiğinizde bakıyoruz biz geçmişteki nostaljileri yaşamış oluyoruz.

Son zamanlarda bu mektup yazma meselesinin biraz daha arttığını görüyoruz. Her ne kadar sosyal medya üzerinden haberleşme olsa da Bu mektup ayrı bir güzellik katıyor. Tekrar 176 kuruluş yıldönümünüz hayırlı olsun.

Bizim kadim medeniyet unsularımızın hafızalardan silinmemesi için önemli bir görev yapıyor. Mevlana, Yunus Emre ve bunun gibi önemli viraj noktalarını pullarla hatırlatarak gündeme getiriyor. Onun için 15 Temmuz şehitlerimizin anılması adına böylesi bir mektup ve pul hazırlanarak şeklinde hafızalara kazınması önemlidir. 15 Temmuzdan sonra bu ülke köklü sıkıntılar yaşadı diyenlere cevap olarak 15 Temmuz'dan hemen sonra İstanbul'da Uluslararası Postalar Birliği üyelerini büyük bir organizasyonla 192 ülkeyi toplayıp, Orda en üst düzeyde bir mesaj vermek ve oranın başkanlığına da o çerçeve ve şartlar altında seçilmek o güç ve hizmetin göstergesidir. Demek ki kadim olması insanları da dünya ülkeleri de olsa bir araya getirebiliyor. O da ayrı bir kıvanç ve onur meselesidir.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, ziyaretçilerinin nezdinde tüm PTT çalışanlarını kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Bülten

ptt1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız