SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"PTT Esnafımıza Ayrıcalıklı İşlem Yapacak"

0
Güncellendi - 2017-12-01 06:15:06
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “PTT ile diğer bir çalışma var. PTT ortak pazar dışında birde kargo hizmetleri noktasında, pos ve diğer noktalarda da esnafımıza ayrıcalıklı işlem yapacaklar. Bunun da çalışmalarını yaptık. Bir lansman yapacağız, esnaf kardeşlerimize çok farklı bir avantaj sağlamış olacağız” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iddialarına ilişkin, "Birilerinin değirmenine su taşımak muhalefet olmaması gerekir. Eğer siz bir belge veya iddiada bulunuyorsanız o iddiayı ispat etmek zorundasınız. Cumhurbaşkanımız açık açık ispat et diyor. Sen bir partinin genel başkanısın. Bir iddiada bulunuyorsan o iddiayı ispat etmek zorundasın. 30 milyar dolar mültecilere harcamadınız diyor. Hepsi ortada. Yalanla, dolanla, iftirayla siyaset olmaz. Bunların boş konuşmalarının ülke ekonomisine bir maliyeti var ve bu maliyeti de faiz yükselmesi, dolar yükselmesi olarak esnaf kardeşim ödüyor" şeklinde konuştu.

“Artık KOSGEB'de esnaflara yönelik, hizmet erbabına yönelik bölümü ayıralım, bir bakanlığa bunu verelim istiyoruz”

"Artık KOSGEB'de esnaflara yönelik, hizmet erbabına yönelik bölümü ayıralım, bir bakanlığa bunu verelim istiyoruz” diyen Tüfenkci, “KOSGEB üzerinden esnaflara verilen kredilerde problemler çıkıyor, alımında birçok şart getiriliyorlar çünkü oradaki bürokrat esnafı tanımıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız da bu işe olumlu bakıyor. Sizler de desteklerseniz esnafımıza daha hızlı ulaşabileceğimiz bir finansman kaynağı ortaya koyabilir, burada yapacağımız çalışmalarla, modellemelerle daha farklı esnafımıza farklı destekler üretebiliriz. Önümüzdeki aylarda bunu da neticelendirmiş oluruz. Buna sizin onay vermeniz lazım” açıklamasında bulundu.

Bakan Tüfenkci, çalışmaları kısa sürede tamamlayarak 2018'de Esnaf ve Sanatkarlar Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı (ESSEP) uygulamaya koymayı planladıklarını ve Esnaf Ahilik Sandığı'nın da esnaftan gelen erteleme talebiyle 2020'de yürürlüğe gireceğini anlattı.

2017 yılı içerisinde 210 bin 747 yeni iş yeri açıldığını ve farklı nedenlerle 87 bin iş yerinin kapatıldığı bildiren Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların piyasa şartlarına karşı mutlaka korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Esnafımıza ayrıcalıklı işlem yapacaklar”

Bakan Tüfenkci, PTT ile esnaf ve sanatkarlar için yaptıkları iş birliklerine de değinerek şöyle konuştu:

"PTT ile diğer bir çalışma var. PTT ortak pazar dışında birde kargo hizmetleri noktasında, pos ve diğer noktalarda da esnafımıza ayrıcalıklı işlem yapacaklar. Bunun da çalışmalarını yaptık. Oradan da bir avantaj elde etmiş olacaksınız. Bir lansman yapacağız, esnaf kardeşlerimize çok farklı bir avantaj sağlamış olacağız."

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise esnaf ve sanatkarın ekonominin barometresi olduğunu belirterek, “Esnaf ve sanaktar olmadığında bir toplumda huzurun olması mümkün değil. Ülkemizde oynanan oyunun, ekonomik darbenin boyutlarının nereye getirildiğini herkes izliyor. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Esnaf ve sanatkar ülkesine bayrağına sahip çıkan bir kesim” diye konuştu.

Bağ-Kur’daki kesintinin kaldırılması konusunda esnafın şikayetleri olduğunu anlatan Palandöken, bu kesintinin kaldırılmasıyla her esnafın yılda en az 2 bin 500 lira gibi kazanım elde etmesi için önemli olduğunu bildirdi.

Palandöken 2 milyon esnaf ve sanatkarın istihdama katkısının önemini de anlattı.

Tüfenkci Malatya'ya gelecek

Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 1 Aralık Cuma günü Malatya'ya gelecek.

Öğle saatlerinde gelecek olan bakan, saat 14.00'de THK Battalgazi Şubesi'nin açılışına katılacak, 16.00'da TSO'da Doğanşehir muhtarlarıyla toplantı yapacak, 17.30'da 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Derneği'ni ziyaret edecek ve akşam Ankara'ya dönecek.

Ankara, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mehmet yalçın (6 yıl önce)
    Sayın Bakanım buraya yazılan mesajları size ulaştırıyorlarmı sizin görevlileriniz bilmiyorum ama bizim haftalık yerel bir gazetemiz var Arapgir Postası. Tam 64 yıldır hiç aksatmadan yayınını hala sürdürüyor. Yurt içinde yüzlerce abonemiz var. Bu abonelerimize 64 yıldır postayla gazete ulaştırıyoruz. Yani bir deyimle 64 yıldır PTT'ye çalışıyoruz. Ama son 10 yıldır abonelerimize gazetelerimiz ulaşmamaya başladı. Biz muntazam olarak her hafta posta parasını peşin vermek kaydıyla gazetelerimiz PTT'ye veriyoruz. Ama gazetelerin onlarcası abonelerimize ulaşmıyor. Bunun içindir ki 1000'e yakın abonemiz gazetelerini kestirdiler. Mağdur durumdayız. Biz yardım falan istemiyoruz. Haberiniz olsun istedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)
    sayın bakanım ALLAH için şu haberdeki çocuğa sahip çıkın Kolumu ve Bacağımı Kaybetmek İstemiyorum” “Kolumu ve Bacağımı Kaybetmek İstemiyorum” Tweetle 30.11.20179 Malatya’da yaşayan 12 yaşındaki Hemofili A Faktör VIII hastası Abdülvahid Şimşek, hastalığının tedavisi için yurt dışından gelecek ilacı bekliyor. 18 aydır gelmeyen ilacının getirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen çocuk, tedavi olmazsa kolunu ve bacağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi’nde ikamet eden Hamza ve Türkan Şimşek çiftinin 12 yaşındaki çocukları Abdülvahid, 2 yaşındayken sünnet oldu. Sünnette kanaması bir türlü durdurulamayan çocuğu apar topar hastaneye götüren anne ve babası küçük Abdülvahid’in Hemofili A Faktör VIII hastası olduğunu öğrendi. Kısa zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisine başlanan çocuğun eklem içi kanama nedeniyle sol kolu ve sağ bacağı günden güne kötüleşti. Koluyla kitap dahi kaldıramayan ve hastalığından dolayı akranları gibi sokakta oynayamayan Abdülvahid’in sağlığına kavuşması için ailesi hastane aracılığıyla yurt dışından ilaç istetti. Ancak beklenen ilaç bir türlü gelmedi...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyahabere teşekkür ediyorum bu haberinden dolayı
    0
    0
    Yanıtla
  • nüvit topaloğlu (6 yıl önce)
    Bu Kılıçdaroğlu ve CHP yüzünden ülke batacak. Hiç yönetemiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla