SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PTT Önünde ''Ortak'' Eylem..

A- A+ PAYLAŞ

Bazı siyasi parti ve gruplar tarafından PTT önünde yapılan ortak basın açıklamasında, "linç kültürünün toplumda egemen bir tarz haline getirilmek istendiği" öne sürüldü.

DEHAP, EMEP, ÖDP ile Demokratik Toplum Hareketi ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu tarafından Posta İşletmesi Başmüdürlüğü önünde basın açıklamalı eylem gerçekleştirildi.

Demokratik Toplum Hareketi kurucu üyesi Kemal Çalgan tarafından okunan basın açıklamasında, “ Türkiye tarihi bir dönemeçten geçmektedir. Yaklaşık 6 yıllık büyük özveri ve fedakarlıkla yürütülen tek taraflı ateşkes sürecini değerlendiremeyen, hatta bu süreci inceltilmiş bir imha ve inkar suretiyle Kürtlerin temel kazanımlarını yok etme fırsatı olarak değerlendiren devlet yetkilileri, halklarımızı birbirine boğazlatacak yeni bir kaotik ortamın oluşmasına yol açmışladır” iddiasında bulundu.

Çalgan, "asgari özgürlük ve demokrasi taleplerinin bile terörizm olarak gösterilmeye çalışıldığını" öne sürerek “ Halkların tarihsel ve toplumsal dokusuna uymayan linç kültürünü toplumda egemen bir tarz haline getirilmek istenmektedir Mersin, Trabzon, Seferihisar, Cunda Adası, Ayvalık ve Bilecik gibi yerlerdeki linç girişimleri en bariz örneklerdir” dedi.

Polisin geniş önlem aldığı basın açıklamasında eyleme katılanlar çeşitli sloganlar attı. Eylemin sona erip dağılmalar başladığı sırada bir vatandaş tarafından eylemcilere tepki gösterilirken, bu kişiyi arkadaşları eylem bölgesinden uzaklaştırdı.

Basın açıklaması yapan ve destek veren yaklaşık 40 kişilik gruba karşın, bu sayının üzerinde polisin çevrede önlem aldığı dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız