SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PTT Önünün Eylem Günlüğü..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "basın açıklamalı" eylemlerin merkezi haline gelen PTT önünde, Pazar günü 2 ayrı eylem vardı.

KESK'İN OTURMA EYLEMİ..
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubeler Platformunca, Ankara’da yürüyüş yapmak isteyen Eğitim-Sen üyelerine, yürüyüş izni verilmemesi ve arbede yaşanması olayı protesto edildi.

PTT önünde toplanan ve ağırlığını Eğitim-Sen üyelerinin oluşturduğu KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ile bazı demokratik kitle örgütleri temsilcileri, Ankara’da yürüyüşe izin verilmesi ve polisin zor kullanması protesto edildi.

Eyleme katılanlar sık sık “ Emekçiye Değil, Çeteler Barikat”, “ Öğretmene Uzanan Eller Kırılsın”, “ Gazınız Bombanız Vız Gelir Vız”, “ Hükümet Şaşırma Sabrımızı Taşırma “ ve “ Bakan İstifa “ sloganları attılar.

Eylem sırasında KESK Malatya Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Birleşik Taşımacılık Sendikası ‘(BTS) Şube Başkanı Murat Oral, “ Yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarını görmezden gelenler, taleplerine kulak tıkayanlar, dün olduğu gibi bugün de çözüm üretmek yerine haklarını arayanları suçlamayı , üzerlerine panzerlerle giderek saldırmayı tercih etmişlerdir” dedi.

Oral, basın açıklamasında , "Avrupa’ya her gittiklerinde demokratikleşiyoruz diye hava atanların Eğitim-Sen’in parasız, nitelikli eğitim, insanca yaşam ve demokratik Türkiye için başlattığı büyük yürüyüşe bile tahammül edemeyerek ne kadar demokratik olduklarını göstermişlerdir" dedi.

KESK’in eylemi basın açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma ile sona erdi.

DİĞER EYLEM..
Pazar gününün PTT önündeki diğer eylemi Malatya Gençlik Derneği üyelerince yapıldı. Dernek mensubu 7-8 kişilik bir grup, PTT önünde pankart açıp, "Eğitim politikalarını protesto eden" bir bildiri okudular. "F tipi üniversite istemiyoruz", "Öğrenciyiz, haklıyız, kazanacağız.." diye de slogan atan grup daha sonra dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız