SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Puhu Kuşu'na Göz Ameliyatı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:05:19
Puhu Kuşu'na Göz Ameliyatı
A- A+ PAYLAŞ

Doğada  bulunan ve bir gözünü kaybetme aşamasında olan Baykuşgiller’den ‘Puhu’ kuşuna  yapılan operasyon ile görme duyusu kazandırıldı. Yeşilyurt İlçesi Veteriner  İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuşturulan ‘Puhu’ kuşunun kısa süre sonra yeniden doğaya bırakıldığı bildirildi.

‘PUHU’ KUŞUNA GÖZ OPERASYONU

Vatandaşlar tarafından doğada bulunan ve bir gözünü kaybetmek üzere olan Baykuşgillerden puhu kuşu,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar  Müdürlüğü ekipleri de yaralı puhu kuşunu Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğine getirdi. Klinikte tedavi altına alınan puhu kuşunun bir gözünün görme yetisini kaybetmek üzere olduğu anlaşıldı. Veteriner hekimler tarafından yapılan başarılı operasyonun ardından puhu kuşuna görme yetisi yeniden kazandırıldı.

Yeşilyurt Belediyesi  Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş, "Baykuşgillerden puhu kuşu gözündeki bir vaka ile bize getirildi.  Görme yetisini tamamen yitirmişti. Kuş tamamen görmüyordu. Görmediği içinde sağa sola çarparak kendisini yaralıyordu.   Gerekli tetkikler ve analizleri yaptıktan sonra tedavinin pek mümkün olmadığını tahmin ediyorduk. Kendi kliniğimiz ve ekibimize has bir yöntemle tedavisini yaptık ve çok güzel bir sonuca ulaştık şu anda bu kuşumuz %90 oranında görüyor. Kliniğimizde ekibimizin de özverili çalışmasıyla kuşumuzun görme yetisini tekrar kazandırdık ve kuşumuz şu anda uçuyor ,  yarın doğaya bırakacağız bunun için çok mutluyuz"  ifadelerini kullandı.

Tedavi edilen puhu kuşunun sağlığına kavuşmasının ardından yeniden doğal yaşamına bırakıldığı bildirildi.

TAVUĞA PROTEZ AYAK TAKILDI

Bu arada Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü  Aydemir Gürsoy isimli bir vatandaş tarafından getirilen  ve bir ayağı kangren olan tavuğa başarılı bir cerrahi ile tavuğun kangren olan ayağını keserek, yerine protez bir ayak taktılar.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş,  "Kliniğimize çeşitli hayvanlar getiriliyor, bir vatandaşımızda tavuğunu getirdi. Kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Tavuğundan vazgeçemiyordu.  Tavuğun ayağında kangrenleşme vardı  ve bunun önüne geçilemezdi. Yapmamız gereken ayağını ampute edip tavuğa uygun protez bir ayak takmaktı, bizde bu uygulamayı başarıyla gerçekleştirdik. Tavuk tekrardan yürümeye başladı, vatandaşımızda gayet memnun kaldı. Yaptığımız işin ticari bir değeri yok ama bir vatandaşımızın mutlu olması tavuğun tekrar yürüyecek olması bizi çok fazla mutlu etti" dedi.

Tavuğa cerrahi müdahalede bulunan veteriner Burak Avcı ise,  hayvanlara uygulanan protez tedavilerinde 3D yazılım sisteminin kolaylık sağladığını hatırlatırken ülkemizde bu uygulamanın henüz yerleşmediğini söyledi. Güçlü bir teknolojik altyapıya ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Dr. Avcı, " Kliniğimize getirilen ve bir bacağı kangren olan tavuğun tedavisinde karşılaştığımız en büyük güçlük teknolojik altyapının eksik olmasıydı. Türkiye'de henüz 3D yazılım ve grafik sistemi tam manasıyla yerleşmediği görmekteyiz. Bu sistemin uygulanması  protez uygulamalarına büyük katkı sağlayacaktır ve sonuçta Ülkemiz için büyük bir kazanç olacaktır. Bu sistemin en kısa sürede uygulamaya geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Tavuğun sahibi Aydemir Gürsoy ise, " Tavuğumun ayağındaki kırıktan dolayı nereye götürsem kes dediler. Tavuğum sağlıklı, bende tavuğa et gözüyle bakmadığım için internette tedavisinin olduğunu öğrendim ve tavuğumu Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirdim. Yetkililerin ilgi ve alakasından oldukça memnun kaldım. Kangren olan ayağı kesildi ve yerine  protez ayak taktılar. “ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız