SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pürüzsüz ve Parlak Bir Cilt İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Her yaşta güzel, pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmak tüm kadınların hayali. Ancak bilinçsizce uygulanan yöntemler yarar yerine zarara neden olabiliyor.

Bu nedenle doğal ürünlerle yapılan yöntemler bile olsa cilt bakımında mutlaka hekime danışmak gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, deri yaşlanmasının içsel ve dışsal nedenlerden kaynaklandığını söylüyor.

İçsel süreci kişinin genetik yapısı belirliyor. Dışsal yaşlanma ise derinin yüzeyel damarlarında kan akımını azaltan sigara, aşırı alkol kullanımı, yetersiz beslenme, güneş ışınları ve olumsuz çevre koşulları sonucu gelişiyor.

Cilt bakımının yaşlanmayı geciktirmeye yönelik olması gerektiğini vurgulayan Dr. Akın, deride dışsal yaşlanmanın yüzde 80 oranında ultraviyole ışınlarına bağlı olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor:

"Bu yüzden yaz ve kış devamlı olarak cildi ultraviyole ışınların yarattığı hasardan korumak için güneş koruyucu kremlerin kullanılması önem taşıyor. Cildin nem ihtiyacı her yaşta önemli. Bu nedenle her gün en az 2,5- 3 lt su tüketimi sağlık bir cilt bakımında önemli rol üstleniyor. Ayrıca antioksidan gıdalardan zengin beslenme (özellikle ileri yaşlarda), düzenli spor yapma da cilt bakımında önemli bir yer tutuyor. Yaşla birlikte, cildin üst tabakalarının dökülmesi (hücre yenilenme zamanı ) azalıyor. Cildin üst tabakaları dökülemediğinden cilt donuklaşıyor ve kaba bir görünüm kazanıyor. Ciltteki bu donuk görünümü gidermek için her gün sabah akşam cilt tipine uygun bir temizleme ürünü ile cilt temizlenmeli. Yağlı ciltlerde jel formu, kuru ciltlerde krem formu ürünler tercih edilmeli. İleri yaşlarda, belirgin cilt hassasiyeti yoksa, genelde soyucu özelliği daha belirgin olan hidroksi asit (AHA) veya retinoid içeren ürünler tercih edilmeli. Sadece su ve sabun ile yapılan cilt temizliği cildi kurutur."

Cilt temizliğinden sonra cilt tipine uygun bir nemlendiricinin sabah akşam uygulanmasının günlük cilt bakımında önemli olduğunu belirten Akın, "Esnek, iyi nemlendirilmiş bir cilt daha yumuşak ve parlaktır. Cilt bakımı için kullanılacak ürünleri seçmeden önce kişisel cilt özelliklerinin belirlenmesi önem taşıyor” diyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız