SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Puslu Hava Kaldırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası’nın (MTB) yeni yönetimi, ziyaretlerini sürdürüyor.

AKP ZİYARETİ..

Özbey beraberindekiler AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Başkan Yardımcılarından H.Bayram Yılmaz, Nevzat Diri, G. İsmet Yılmaz  ve Murat Turgut’ta hazır bulundu.

İl Başkanı Av. Tüfenkci, konuşmasında ziyaretten dolayı teşekkür ederek, dondan zarar gören kayısı için tespitlerin tamamlandığını belirtti ve  "Bakanlık nezdinde yapılacak çalışmanın da takipçisiyiz."dedi. 

Tüfenkci, "Başkanımız rekabetli bir seçim sürecinden sonra başlamış olduğu görevinde ekibiyle beraber tüm camiayı toparlayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. 

Bu dönem Malatyamiz için çok önemli olan kayısının hasat döneminin başladığı bir dönem. Yaşanan don olayında zarar gören üreticilerimiz  için tespitler tamamlandı. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çiftçilerimize yapılabilecek ne varsa bunun da Bakanlık nezdinde takipçisiyiz. 

Biz istiyoruz ki Malatya’da kaysı hak ettiği değeri bulsun. Bu anlamda lisanslı depoculuk ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ticaret Borsası da bu çalışmalara katılıp destek sunarsa Malatya için iyi olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

 

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey de, "Bizler camia olarak kaysının hasat döneminde hep beraber el birliği içerisinde gayret göstererek Malatya ekonomisini canlandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Lisanslı depoculuğun ana unsurlarından biri de ticaret borsalarıdır. Bu noktada bizler de kurulması aşamasında, depoların yapımı aşamasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni de bu işe ortak etme suretiyle elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. AK Parti üreticisine, tüccarına her türlü yakınlığı ve desteği sunduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzde ki dönemde de bu destek devam edecektir diye düşünüyorum"dedi.

CHP'DE..

Özbey ve beraberindekiler, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MTB Başkanı Gürsel Özbey, “Ticaret Borsası yeni yönetimi olarak, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret ediyoruz. Memleket meselelerini hep birlikte ortak payda ve akıl ile çözeceğimize inanıyorum. Malatya kayısının bazı sorunları var. Arkadaşlarımız zaten biliyor. Sorunları çözmek için gayret göstereceğiz. Şu anda hasat dönemindeyiz. İnşallah, Malatya’mıza, üreticilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçen yıl rekolte fazlalığı nedeniyle üretici sıkıntılar yaşadı. Bu yıl ise don ve dolu nedeniyle kayısıyı ve çiftçiyi zarar uğrattı. Mayıs ayında tespitler yapılıp, bu kapsamda destek konusunun belli olacağı söylenmişti. Ancak hasat mevsimi başladı. Üreticilere hasar ödemesi konusunda çiftçiye nasıl destek verileceği konusu puslu hava kendisini koruyor. Puslu havanın kaldırılıp, üreticiye destek verilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya’nın ve kayısının dahi iyi bir yere gelmesi için Malatya Ticaret Borsası’nın da etkin konuma ulaşmasını beklediklerini söyleyen Kiraz, kayısıya alan bazlı destek verilmesini de istediklerini dile getirdi.

İL TARIM VE ESKKK'YA ZİYARET..

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi'yi ziyaret eden Özbey ve yeni yönetimi, Malatya’yı ilgilendiren konuları konuştu.

Ziyarette konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Özbey, yeni kayısı sezonunun üreticilere ve Malatya’ya hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Özbey, tarımın sorunlarının çözülmesi veya asgariye indirilmesi için istişarelerle sorunların çözülmesi için çalışacaklarını söyledi.

Özbey ve yeni yönetimi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram'a da iade-i ziyarette gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız