SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pusulada Sıralar Değişti

A- A+ PAYLAŞ

6 siyasi partinin 12 Haziran seçimlerinden çekildiğini açıklaması oy pusulasındaki sıralamayı alt üst etti. Oy pusulasında kurada 4’üncü sırayı çeken CHP artık 3. sırada, 12. sırada olan MHP ise iki sıra birden atlayarak 10. sıraya yerleşti.

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Nisan’da seçime katılacağını açıklayan 24 parti için siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla oy pusulasındaki sıralamayı belirlemek için kura çekimi yapmıştı. 6 partinin çeşitli nedenlerle 12 Haziranda yapılacak seçimlerde sandıktan çekildiğini açıklamasıyla oy pusulasındaki parti sayısı 18’e düştü. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Alternatif Parti, Halkın Yükselişi Partisi, Genç Parti, Bağımsız Türkiye Partisi ve Türkiye Partisi’nin çekilmeleri nedeniyle partilerin oy pusulasındaki yerleri de değişti.

-SLOGANLAR DEĞİŞECEK-

Oy pusulasında 4’üncü sırayı çeken CHP “Dört dörtlük seçim olacak” sloganını değiştirmek zorunda kalacak. Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin çekilmesiyle CHP 3’üncü sıraya yükseldi. Kurada 12 numarayı seçerek “Seçimde 12’den vuracağız” diyen MHP ise çekilmeler nedeniyle oy pusulasında 2 sıra birden atlayarak 10. sıraya yerleşti. CHP’nin yerini Emek Partisi alırken MHP’nin yerine Yurt Partisi yerleşti. Millet Partisi 5. sıraya Liberal Demokrat Parti 6. sıraya Saadet Partisi ise 7’inci sıraya yükseldi. 24. sırada yer alan Demokratik Sol Parti ise 6 sıra birden atlayarak 18’inci sıraya yerleşti.
Oy pusulasındaki partilerin yeni sırası şöyle oldu:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Demokrat Parti
3- Cumhuriyet Halk Partisi
4- Emek Partisi
5- Millet Partisi
6- Liberal Demokrat Parti
7- Saadet Partisi
8- Hak ve Eşitlik Partisi
9- Halkın Sesi Partisi
10- Milliyetçi Hareket Partisi
11- Özgürlük ve Dayanışma Partisi
12- Yurt Parti
13- Doğru Yol Partisi
14- Hak ve Özgürlükler Partisi
15- Türkiye Komünist Partisi
16- Milliyetçi Muhafazakâr Parti
17- Büyük Birlik Partisi
18- Demokratik Sol Parti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız