SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin Başbakanlığa Hazırlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin yeni başbakanı olmaya hazırlanıyor.

2008 yılında görev süresi sona erecek olan Putin, Aralık ayındaki parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi’nden liste başı olmayı kabul ettiğini açıkladı.

Rus Anayasası, Putin’e üçüncü kez seçilme hakkı tanımıyor. Bu nedenle Mart ayındaki başkanlık seçimlerinin ardından koltuğunu bırakmak zorunda olan Putin, daha önce de siyasetten elini çekmeyeceğinin işaretini vermişti. Aralık ayındaki genel seçimlere katılması halinde Putin’e başbakanlık yolu açılmış olacak. Putin’in adaylığı, devlet başkanının yetkilerinin azaltılmasının tartışıldığı bir döneme geldi.

Putin, başbakan olma olasılığının "gerçekçi" bir yaklaşım olduğunu, fakat henüz konuşmak için erken olduğunu söyledi. Putin, öncelikle Birleşik Rusya Partisi’nin seçimlerden galip çıkması, güçlü birinin devlet başkanı seçilmesi gerektiğini savundu. Putin’in muhaliflerinden olan satranç ustası Garry Kasparov, Öteki Rusya Partisi’nin başkan adayı olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız