SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin, Mal Varlığını Açıkladı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:28
Putin, Mal Varlığını Açıkladı...
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yıllık gelirini ve mal varlığını açıkladı. Açıklamaya göre Rus liderin, iki dairesi bin 500 metrekare arsası ve 3 aracı var. Putin'in geçen yılki geliri ise 190 bin dolar.

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2012 yılı geliri ve mal varlığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Putin'in 2012 yılı geliri 5 milyon 790 bin ruble (yaklaşık 190 bin dolar) oldu.

Rusya Devlet Başkanı'nın 154 ve 78 metrekarelik iki dairesi, Moskova civarında bin 500 metrekarelik arsası ile ikisi Sovyetler Birliği döneminde üretilen "Gaz M-21", "Gaz M-21-P" ve "Niva" marka 3 aracının olduğu belirtildi.

Putin'in, üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul bulunmayan eşi Lyudmila Putina'nın 2012 yılı geliri ise 121 bin 400 ruble (yaklaşık 4 bin dolar) olarak açıklandı.

Vladimir Putin, ülkede yolsuzluğun ve rüşvetin önlenmesi amacıyla devletin üst yönetim kadrosundaki bürokratların yurt dışındaki bankalarda hesaplarının bulunması ve yabancı şirketlere ait değerli kağıt veya hisse senetlerine sahip olmalarını yasaklayan kanun teklifi vermişti.

Üst düzey bürokratlara, kanunun yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2013'e kadar yurt dışındaki hesaplarından kurtulmaları için 3 aylık süre tanınmıştı.

Rusya'da, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele çerçevesinde devlet memurları, malvarlıklarını açıklamak zorunda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız