SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin Türkiye'de

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:44:52
Putin Türkiye'de
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'ya resmi ziyarette bulundu. Putin'in Ankara'daki ilk durağı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu. 

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusundan üzerinde Rusya Federasyonu bayrağının bulunduğu kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenkle Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakan Putin, ardından Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Putin ve beraberindekiler Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuk devlet başkanı, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.

Öte yandan, Putin'in ziyareti nedeniyle Ankara Emniyeti teyakkuza geçti. Putin'in ziyareti öncesi Anıtkabir'e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı Anıtkabir çevresinde polis dedektör köpekleri ile bomba araması yapıldı. Ankara polisi ve Anıtkabir Komutanlığı yetkilileri, Anıtkabir çevresinde kuş uçurtmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi törenle karşıladı. Putin, Türkçe “Merhaba asker” diyerek askerleri selamladı.

Türkiye temasları kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret eden Putin, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti.

İki ülkenin bayraklarını taşıyan atlı birlikler tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın protokol girişinde karşılanan Putin, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından cebinden bir not kağıdı çıkardı. Kağıda bakarak tören kıtasını denetleyen Putin, Türkçe “Merhaba asker” diyerek askerleri selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin daha sonra baş başa görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız