SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Putin Yasası'na Onay

A- A+ PAYLAŞ

Putin'e yeniden devlet başkanı olma yolunu açacak yasa Rusya parlamentosunun üst kanadında kabul edildi.

Rusya parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi, parlamentonun alt kanadı Duma'nın 3 oturumda onaylayıp gönderdiği devlet başkanının görev süresinin 4 yıldan 6 yıla uzatılmasını öngören anayasa değişikliği tasarısını onayladı.

Federasyon Konseyi'nde bugün yapılan oturumda Rusya'nın değişik bölgelerinin temsilcileri olan senatörler, 1'e karşı 144 oyla tasarıyı kabul etti.

Yasanın yürürlüğe girmesi için bölgesel parlamentolar tarafından da 3'te 2 çoğunlukla onaylaması gerekiyor.

Analistler, bölgesel parlamentoların da büyük çoğunluğunun Kremlin taraftarı olduğunu belirterek, anayasa değişikliğinin en kısa sürede onaylanacağına dikkat çekiyorlar.

Yasa yürürlüğe girmesi halinde bundan mevcut devlet başkanı yararlanamayacak. Tasarıda milletvekillerinin görev süresi de 4 yıldan 5 yıla çıkarılıyor.

Anayasa değişikliğiyle mecburen erken başkanlık seçimlerine gidileceği ve Başbakan Vladimir Putin'in de bu vesileyle tekrar eski koltuğuna döneceği öne sürülürken, söz konusu iddia hem Kremlin hem de Başbakanlık tarafından teyit edilmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız