SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin'den Ukrayna'ya 'Gaz' Rüşveti !

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:42
Putin'den Ukrayna'ya 'Gaz' Rüşveti !
A- A+ PAYLAŞ

Ukrayna ve Rusya protestoların gölgesinde yeni bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma çerçevesinde Kiev yönetiminin doğalgaz için Rusya'ya ödediği miktar 3'te 1 oranında düşürüldü.

Ukrayna'da protesto eylemleri devam ederken Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le doğalgaz anlaşması imzaladı.

Rus Gazprom ile Ukraynalı Naftogaz şirketleri arasında doğalgaz şatışı ve transit geçiş şartlarını da içeren ek anlaşma imzalandığını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Anlaşmayla Rusya'nın, Ukrayna'ya sattığı gazın bin metreküpünü yaklaşık 400 dolardan 268.5 dolara indirdik" dedi.

Ülkesinin Ukrayna'nın ekonomisine katkıda bulunmak için 15 milyar dolar değerinde devlet tahvili alacağını da belirten Putin, "Ukrayna ekonomisinde var olan problemin başlıca nedeninin dünya finansal ve ekonomik kriziyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Ukrayna devlet bütçesine destek vermek amacıyla Rusya hükümeti, Ukrayna devletinin değerli kağıtlarına 15 milyar dolar yatırmaya karar verdi" şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç'le görüşmesinde, bu ülkenin Gümrük Birliği'ne katılmasının görüşülmediğini belirtti.

'GÜMRÜK BİRLİĞİ'Nİ KONUŞMADIK' 

Putin, "Herkesi rahatlatmak istiyorum. Biz bugün Ukrayna'nın Gümrük Birliği'ne katılması konusunu hiç konuşmadık" dedi.

YANUKOVİÇ MEMNUN      

Yanukoviç ise Ukrayna ve Rusya'nın iki ülkeyi birbirine bağlayan ekonomik gücünü daha etkin kullanması gerektiğini söyledi.

Yanukoviç, iki ülkenin sadece doğalgaz alanında değil diğer petrol ürünelerindeki işbirliğini de geliştirmesi için ortak projeler üzerinde çalıştığını ve bunları hayata geçirebileceklerini ifade etti.

EYLEMLER SÜRÜYOR 

Anlaşma haftalardır Yanukoviç hükümetini protesto eden göstericileri memnun etmedi. On binlerce Ukraynalı başkent Kiev'deki  Bağımsızlık Meydanı'nda eylemlerine devam etti.

Ukrayna'da protestolar, Yanukoviç'in Rusya'nın baskısıyla Avrupa Birliği'yle işbirliği anlaşmasını imzalamaktan vazgeçmesinin ardından patlak vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız