SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin'in İntikamı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'yi "Çuval olayı" şoke etmişti. Rusya'yı ise "20 Haziran olayı"... Şimdi, Gürcistan operasyonunun, Başbakan Putin'in uykularını kaçıran "20 Haziran olayı"yla da bağlantısı olup olmadığı tartışılıyor.

20 Haziran günü, Ruslar için karanlık bir gün olmuştu. Gürcistan'da Barış Gücü'nde görev yapan 4 Rus askeri, Gürcü güçler tarafından araçlarından ite kaka indirilmiş, silahları ellerinden zorla alınmış, yerlere yatırılıp, üzerlerine çıkılmış, kolları bağlanmış ve ciddi şekilde tartaklanmıştı.

Gürcistan güçleri tarafından, Abhazya ile tampon bölgede izinsiz silah geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan Rus askerlerinin bu muameleye maruz kalırken çekilen görüntüleri ise dünya televizyonlarında yayınlanmıştı. Rus televizyonları da bu görüntüleri ekrana getirmişti.

Rus askerler Rusya'nın tepkisi üzerine serbest bırakılmıştı.

İLK TAHRİK
O günlerde Ruslar'ı çileden çıkaran olay, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in uykularını kaçırdığı biliniyor. O günden sonra geceleri rahat uyuyamadığı söylenen Putin'in, yakın çevresine "O olay sırasında, bu görüntüleri kim çekti? Dağın tepesinde, o anda hangi muhabir orada bulunabiliyordu? Bu görüntüler hangi maksatla tüm dünyada yayınlandı?" sorularını sorduğu ve bunun "planlanmış, açık bir tahrik" olduğunu söylediği de Rus basınında yer aldı.

Şimdi ise Rus medyası, Gürgistan operasyonunun, "20 Haziran olayı"yla da bağlantısı olup olmadığını sorguluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız