SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pütürge Bizim İçin Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Gurup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, Malatya’nın Pütürge Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. 

İl Başkan yardımcısı Selim Çağlar, İl Yönetim Kurulu üyeleri Necmettin Karakaş, Yusuf Aksaç, Pütürge İlçe Başkanı Hüseyin Aldemir, İl Genel Meclisi üyesi Battal Paşahan, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte Pütürge Kaymakamı Nuri Geziciyi makamında ziyaret eden Milletvekili Mustafa Şahin ilçenin sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulundu.

Burada konuşan Milletvekili Şahin Pütürge'nin sorunlarına kısa bir süre içerisinde adapte olan Kaymakam Nuri Gezici'ye teşekkür ederek "Pütürge bizim için de önemli bir bölgemiz. Turizm merkezine olan yakınlığıyla Nemrut geçişi üzerinde olan karayolu ağının, Tepehan'dan sonrasının karayolu ağı içerisinde gözükmemesi bizim en büyük handikaplarımızdan birisi. İnşallah onu da karayolu ağı içerisine alırsak turistler de eline aldıkları dokümanlarda bu bölgeden de Nemrut'a giden bir yol olduğunu görecekler ve bu da turizmi biraz daha hareketlendirecektir. Ümit ediyoruz ki yine Adıyaman bölgesindeki insanlarımızla beraber oradaki milletvekillerimizle, yerel yöneticilerimizle dünya ortak mirası olan Nemrut'taki tarihi eserleri turistlerin daha rahat ulaşarak görme imkanını sağlamaktır. Amacımız hangi sınırlar içerisinde kalırsa kalsın insanlarımızın daha rahat ulaşmasına zemin hazırlayacak yol ağının da bir an önce yapılmasıdır” diye konuştu.

Pütürge Muhtarları ve Kaymakamlıkla yaptıkları istişareler sonucunda yollarla ilgili bir iki sıkıntı olduğunu ve bunun aşılması için İl Özel idaresi yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden Milletvekili Şahin şunları kaydetti:

"Pütürge 69 köyümüz ve mezralarıyla birlikte belki birçok ilçemizin iki katı 3 katı daha fazla yol ağına sahip. Görüşmüş olduğumuz yetkili arkadaşlarımız inşallah önümüzdeki süre içerisinde muhtarlarımızın ve sizlerin taleplerini yerine getireceklerdir .İçme suyuyla ilgili genelde pek sorun olmadığını gördük. Yüzde 99'u yapılmış bitmiş. Sulamayla ilgili bir iki köyümüzde sıkıntı var. Pazarcık ve Ormaniçi'ni kapsayan bölgede kanalların onarımı için ihale yapıldı. Vatandaşımızın bu bölgedeki arazilerini en iyi bir şekilde işlemeleri noktasında önlerine çıkan sıkıntıların çözümü için hem il genel meclisindeki üyelerimiz hem kaymakamlığımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Çok sıkıntılı bir durumun olmadığına şahit olduk."

Pütürge'de yapımı devam eden ve ihale aşamasında olan okullarla ilgili bilgi de veren Milletvekili Şahin, "Eğitimin biraz daha ön plana çıkması noktasında arkadaşlarımızın şu ana kadar olan taleplerin birçoğunun ihalesi yapıldı. Özellikle, Kökpınar,Tosunlar ve Pazarcık'a yapılacak olan okullarımız var. Ayrıca YİBO içerisine ikinci bir lise yapılacak. İmam Hatip'in orta kısmını yapacaklar. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapılıyor. YİBO içerisindeki yemekhane çalışması yapılıyor. Dumlupınar ilkokulunun ihalesi birtakım sıkıntılardan dolayı iptal edilmişti. İnşallah onun da yeni baştan Kaymakamlığımız ihalesini yaparsa çalışmalar tekrar başlayacak. Kütüphaneyle ilgili görüşmelerimiz yaptık. Onunla ilgili de kaymakamlığımız takibini yapacaklar” şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin, 20 yataklı Pütürge Devlet Hastanesi'nin de yüzde 75 fiziki yapısının gerçekleştiğini ifade ederek bu yaz içerisinde hastanenin tamamlanacağını söyledi.

Pütürge Kaymakamı Nuri Gezici ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Sayın vekilimizin ziyaretiyle Pütürge’ye yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız