SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pütürge Çok Uç İlçe.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:18
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Malatya’nın Pütürge ilçelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. 

Pütürge’de yapılan incelemelere TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra, AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve TOKİ yöneticileri eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “İlçemizde eğitimdeki sıkıntılar, işsizlik ve benzeri sıkıntılardan dolayı birçok vatandaşımız göç etmiştir. Bize gelen en yoğun talep ilçemizin yeniden imar edilmesidir.  Amacımız ilçemizi yeniden imar ederek göçü önlemektir” dedi.  

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a Pütürge’ye geldiği için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Pütürge Belediye Başkanımızla birlikte daha önceden Kentsel Dönüşüm alanlarını gezmiştik. Kentsel Dönüşümün yapılması ile ilgili Belediye Başkanımızın projeleri vardı. 

TOKİ Başkanımızı Malatya’ya davet ederek merkez başta olmak üzere ilçelerimizdeki TOKİ konutlarının yapımı ile ilgili hem de heyelan bölgesi ve kentsel dönüşüm projesi hazırlanacak alanlarla ilgili taleplerimizi iletmiştik. TOKİ Başkanımızın özellikle Kentsel Dönüşüm alanlarını mutlaka yerinde görmek istemesi üzerine Pütürge’ye geldik. Şimdi de buradaki kentsel dönüşüm alanlarını inceliyoruz. 

Tüm ilçe Belediye Başkanlarımız ile bir değerlendirme toplantısı düzenledik.  Belediye başkanlarımız taleplerini ilettiler. TOKİ ihtiyacı olan ilçelerimiz var. Gerçekten birçok ilçemize memurlarımız Malatya merkezden günlük gidiş-geliş yapıyorlar. Bizler gerekli saha çalışmalarını hazırlayarak bu sürecin hızlı bir şekilde projeye ve hizmete dönüştürülmesini amaçlamaktayız. Bu ziyaretin çok verimli ve olumlu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

3-4 gün boyunca ekiplerinin Malatya’da bir dizi inceleme ve temaslarda bulunduklarını belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Ekiplerimiz Malatya büyükşehir sınırları içerisindeki ve ilçelerdeki çalışma alanlarımızı gezdiler. Sosyal konut ihtiyaçlarının yanı sıra yeni beklentiler de var.  Çalışmalarımızda bölgenin mimari geleneklerine uygun mimari özellikler kullanarak işler yapalım diye düşünüyoruz. 

Pütürge Malatya’ya göre çok uç bir ilçe. Sahayı gezmeyi, görmeyi insanlarla birlikte olmayı seviyorum, sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Pütürge ziyareti sırasında konuşan AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “TOKİ Başkanımız Malatya’ya gelmeden evvel bütün ekibini Malatya’ya gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum her bölgeyi inanılmaz derecede sahiplenmiş TOKİ Başkanı Malatya’ya gelecek dediğimizde ilk götüreceğimiz yer Pütürge olsun dedi bu çok önemli bir adımdır.

Kentsel Dönüşümle birlikte bizim yapmamız gereken tehlike ve risk arz eden evlerin yerine yenisini yapmaktır. Depremde mal kayıplarının ötesinde çok ciddi manada can kayıplarımız oluyor. İnsanımız bizim için çok önemli. Kentsel Dönüşüm tüm Türkiye’de devam ediyor. TOKİ’nin Pütürge’de yatırımları var. Tamamlanan hastane’nin teslimatı yapıldı hastane sizlerin hizmetine sunulacak.

TOKİ 300 öğrencimize pansiyon yapıyor. En önemlisi Pütürge merkeze yapılacak olan Kentsel Dönüşüm projesidir. TOKİ Başkanıma verdiği destek için Pütürge’ye gelmek için bu kadar arzulu ve istekli olduğu için teşekkür ediyorum” dedi. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, beraberindeki heyetle birlikte yapımı devam eden stadyum’da incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız