SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ İhaleleri.. Pütürge 2. Kez Yapıldı, Darende Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2016-10-14 02:36:48
TOKİ İhaleleri.. Pütürge 2. Kez Yapıldı, Darende Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ'nin iptal edilen 305 konutluk Pütürge ihalesi yeniden yapılırken, geçtiğimiz günlerde yapılan 253 konutluk Darende ihalesi ise sonuçlandırıldı.

PÜTÜRGE İHALESİ YENİDEN YAPILDI..

TOKİ Başkanlığı, Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi’nde 264 konut, Pazarcık Mahallesi’nde de 41 olmak üzere, toplam 305 konut ile cami, 6 dükkan ve alt yapı- çevre düzenlemesi yapılmasını içeren ihaleyi 31 Ağustos'ta yapmış, tahmini maliyeti 45 milyon 724 bin 209 TL olan ihaleye, sadece Mustafa Ekşi+ Biser İnşaat ortaklığı katılmış, maliyet bedelinin üstünde 53 milyon 253 bin TL fiyat teklif etmişti. Bunun üzerine, TOKİ ihaleyi iptal etmişti.

Söz konusu ihale, yeniden yapıldı. Yaklaşık maliyeti bu kez 49 milyon 392 bin 111 TL olarak hesaplanan iş için yapılan ihaleye 3 firma teklif verdi.

Bu firmalar ve verdikleri teklifler şöyle:

* Arslanlar İnşaat+ Şenler Turizm 43 milyon 740 bin TL.,

* Arstek İnşaat+ Berk Yapı 43 milyon 840 bin TL.,

* Mustafa Ekşi+ Biser İnşaat 49 milyon 644 bin TL.,

Komisyonun verilen teklifleri değerlendirmeye aldığı, işin verileceği müteahhidin bu değerlendirme sonucu belirleneceği bildirildi.

DARENDE İHALESİ SONUÇLANDI..

Öte yandan, TOKİ tarafından Darende ilçesinde yaptırılacak 253 konut, 1 ticaret merkezi, alt yapı ve çevre düzeni ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 3 firmanın teklif verdiği ihale de sonuçlandırıldı.

Yaklaşık maliyeti 30 milyon 724 bin TL olan ve 550 günde bitirilmesi öngörülen projeyle ilgili ihaleye 3 firma katılmış ve şu teklifleri vermişti:

* Serhat Özbek İnşaat+ Arslanlar İnşaat 24 milyon 900 bin TL,

* Biser İnşaat+ İskender Büber 27 milyon 650 bin TL,

* Tuna Mühendislik 29 milyon 700 bin TL.

İhale komisyonunun yaptığı değerlendirme sonucunda, ihalenin 24 milyon 900 bin TL teklif veren Serhat Özbek İnşaat+ Arslanlar İnşaat ortaklığında kaldığı bildirildi.

FOTOĞRAF: TOKİ Pütürge Projesi maket görüntüsü

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

pütürgetoki

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız