SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge Masaya Yatırıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:21
Pütürge Masaya Yatırıldı
A- A+ PAYLAŞ

İlçelerin öncü sektörleri, gelişim eksenleri, yatırım imkanları, potansiyel zenginlikleri, sorunları ve potansiyel proje tekliflerinin ele alındığı çalıştayların 9’uncusu Malatya’nın Pütürge ilçesinde gerçekleştirildi. 

Pütürge Hacı Sülük İş Merkezi Salonu’nda yapılan çalıştayda konuşan ilçe kaymakamı Nuri Gezici, çalışmalarından dolayı BİLSAM ‘a teşekkür ederken, çalıştayın faydalı olacağını dile getirdi.

İlçe Çalıştayları Proje Koordinatörü Mikail Özkaya proje hakkında bilgi verdikten sonra programın moderatörlüğünü yapan BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, bütün katılımcılara teşekkür etti.

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Dereniği’nin (BİLSAM) forum tarzı çalışmalarından bahseden Profesör Gezer, bu çalışmalarla sorunları tespit etmek var olan sorunlara yönelik çözüm önerileri ortaya koymak, durum tespiti ve analiz yapmak ve böylece kurumlara yardımcı olmak istediklerini belirtti. Gezer, Malatya için gerçekleştirilen “Malatya Vizyon 2023” raporundan sonra ilçeleri gündeme aldıklarını ifade etti.

Çalıştay’da sırasıyla durum tespiti ve analizi, Pütürge ile ilgili temel veriler, Pütürge’nin stratejik özellikleri, sorunlar, Pütürge için proje önerileri ve ilçe vizyonu çalışıldı. Yürütme Kurulunun BİLSAM üyelerinden, İsa Akgül, Metin Şenel, Mikail Özkaya ve Murat Aşan tarafından oluşturulduğu çalıştay 3 saat sürdü.

BİLSAM tarafından gerçekleştirilen çalıştaya, Pütürge Kaymakamı Nuri Gezici, Tepehan Belediye Başkanı Mehmet Öner, Nohutlu Belediye Başkanı Kasım Tilbaç, Valilik Koruma ve Uygulama Denetim Birimi (KUDEB) Başkanı Levent İskenderoğlu, Malatya İl Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, BİLSAM üyelerinden İlhami Polat, İl genel meclis ve ilçe belediye meclis üyeleri, Pütürge İlçesinin kamu, özel sektör ve sivil toplum kurumlarının temsilci ve şube müdürleri olmak üzere yaklaşık 40 kişi katıldı.

Çalıştayların sonunda ilçeler ile ilgili bütün veriler analiz edilerek birkaç ay içerisinde rapor haline getirilip kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız