SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge ve Doğanyol Hasarlı!..

A- A+ PAYLAŞ

Saat 13.05'de meydana gelen Elazığ- Sivrice merkezli 5.9 şiddetindeki deprem, bu bölgeye çok yakın olan ve aynı fay hattı üzerinde yer alan Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile bağlı köylerde hasara yolaçtı. İki ilçede, köylere ulaşıldıkça, hasar raporları gelmeye başladı. Doğanyol ilçe merkezinde, PTT ve Telekom'un ortaklaşa kullandığı 2 katlı binanın deprem nedeniyle oturulamaz hale geldiği için boşaltıldığı bildirildi.

PÜTÜRGE'DE..
Depremin ardından Pütürge İlçe Kriz Merkezi'nin faaliyete geçtiği, ilk etapta Köklükaya, Örencik, Yamaç, Deredüzü ile Sakauşağı köylerinde birçok evde hasar meydana geldiği, 9 evin yıkıldığı, bazılarının oturulamaz durumda olduğuna dair bilgiler edinildiği, şu ana kadar ölü ya da yaralı olmadığı yolunda bilgi alındığı öğrenildi.

DOĞANYOL'DA..
Sivrice ilçesine daha yakın olan Doğanyol ilçe merkezinde PTT ve Telekom'un ortaklaşa kullandıkları binanın hasar görerek, oturulamaz hale geldiği için boşaltıldığı bildirildi.

Ulutaş Köyüne bağlı Pazarcık Mezrasında Özcan Ataman adlı vatandaşın evinin yıkıldığı, birçok köy ve mezrada da evlerde ciddi hasarlar meydana geldiği saptandı.

İL MERKEZİNDE..
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem, Malatya'nın Çarmuzu Mahallesi'ndeki Tepebaşı Camii'nde hasara sebep oldu. Cami imamı Erol Yeğin, camide daha önceki depremlerde çatlaklar oluştuğunu son depremde ise sıvaların döküldüğünü belirtti. Yeğin, son depremde sıvaların dökülmesiyle birlikte camide yeni çatlakların da oluştuğunu ifade etti. Yeğin, cami cemaatinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulunduğunu kaydetti. (Fotoğrafta)

VALİ BÖLGEYE GİTTİ..
Hasar raporlarının gelmeye başlaması ve ciddi hasar olduğunun anlaşılmasının ardından, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de, 2. Ordu Komutanlığı'na ait bir helikopterle inceleme için Pütürge ve Doğanyol ilçelerine gittiği bildirildi.

KIZILAY YARDIMI..
Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde saat 13.05'te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından saat 13.10'da Türk Kızılayı öncü afet araçları, Elazığ'ın Sivrice, Maden ile Malatya'nın Pötürge İlçeleri'ne doğru harekete geçti.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Elazığ, Erzurum, Adana, İç Anadolu, Van ve Muş Bölge ve Yerel Afet Müdahale Lojistik Merkezleri alarma geçirildi. Önce ekip ve afet malzemeleri saat 13.50 itibariyle Elazığ'ın Sivrice İlçesi'ne ulaştı. Bölgedeki ilgili makamlardan edinilen bilgiler doğrultusunda Elazığ'da bulunan Türk Kızılayı Doğu Anadolu Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden ilk etapta 600 battaniye ve 60 çadır Maden'e, 25 çadır-250 battaniye ve 25 katalitik soba Pötürge'ye gönderildi. Ayrıca bölgede dağıtılmak üzere bin adet kumanya hazırlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız