SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Pütürge Yolu İçin 7.5 Milyon YTL Gerekiyor..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Münir Erkal, Pütürge yolunun ıslahı çalışmalarının sürdüğünü, bu konudaki çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, Pütürge yolunun ıslahı ile ilgili çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Yoğun tipi ve kar alan Kubbe Dağı Geçidi’nde 2003-2004 yıllarında yapılan kapalı kurpların görüşe açılması ve yol genişletme çalışmaları tamamlanmıştır. 2004 yılı sonunda üst yapı işleri sari olarak ihale edilmiştir. 2005 iş sezonunda 3 milyon YTL harcanarak 21 km. yol yapılmış olacaktır. Yol boyunca kapalı kurpların görüşe açılması, toprak işleri, sanat yapısı, üst yapı çalışmaları ve yol genişletme çalışmaları için 7.5 milyon YTL ödenek gerekmektedir.

Pütürge ilçemizin potansiyeline büyük katkı sağlayacak olan bu çalışmalar tarafımızdan yakından takip edilmekte olup, son bir hafta içerisinde birkaç kez Bayındırlık ve İskan Bakanımız sayın Faruk Özak’a iletilmiş, Karayolları Genel Müdürü Hicabi Ece ile durum değerlendirmesi yapılmış, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla Koç ile yapılan görüşmede Nemrut Yolu kapsamında destek verilmesi hususu iletilmiştir. Bu takibatımız süresince yolun arzu edilen seviyeye gelmesi için her türlü gayret gösterilecektir.”

Erkal, ayrıca Battalgazi ilçesindeki tarihi eserlerin onarımı hakkında da bilgi vererek, Battalgazi surlarının onarımı ile ilgili konunun bakan Koç’a, Malatya ziyareti sırasında ifade edildiğini bildirdi. Erkal, Ulu Cami ve Kanlı Kümbet’in restorasyonlarına ilişkin çalışmaların de başladığını, bu nedenle katkısı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt’a teşekkür ettiklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız