SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge Yoluna Takviye

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:42
Pütürge Yoluna Takviye
A- A+ PAYLAŞ
Malatya il Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, Malatya'nın Pütürge ilçesinde bu kış sezonunda en fazla çalışmayı yaptı. 
  
Malatya il Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin, karla mücadele çalışmalarında Pütürge ilçesine takviye makineler gönderdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pütürge ilçesi, beldeleri ve köylerinin yolları kapandı. Tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapanması vatandaşların ilçe ile ulaşımını olumsuz etkilemekte olduğu gibi yol açma çalışmalarını sürdüren ekiplerinin çalışmalarını zora sokmakta. 
 
Malatya İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına takviye amaçlı greyder ve kepçe makinelerinin gönderilmesi karalaştırıldıktan sonra, genel sekreter yardımcısı Mehmet İşidoğru, yol ve ulaşım hizmetleri müdürü Hakan Demir ve Nohutlu Belde Belediye Başkanı Kasım Tilbaç yol incelemesi yapmak için bölgede inceleme yaptı.  
 
İl özel idaresi yol ve ulaşım hizmetleri müdürü Hakan Demir, "Yağan kar en çok Pütürge ilçesini etkisi altına aldı. Dün itibariyle 36 köy yolumuz kapalı. Bu bölgenin dağlık, köylerin ve mezraların ulaşımını sağlayan yolların dik yamaç ve derin vadilerden geçmesi, aynı zamanda yol ağımızın uzunluğu nedeniyle kardan dolayı yolları kapalı olan vatandaşlar mağduriyet yaşamaktadırlar. Pütürge, ilçesinde şuan 2 dozer, 2 kepçe, 4 greyder yol açma çalışmalarına devam ediyor. Beşinci greyderi de gönderdik. Tepehan bölgesinde kar yoğunluğu çok fazla, bu bölgede çalışan makinenin arızalanması sonucu bir olumsuzluk yaşandı. Halkımız sabırlı olursa en kısa zamanda yoları açılacak. Ayrıca bu bölgede tipi oluşmakta, bu da çalışmalarımızı yavaşlatmaktadır" dedi.
  
Nohutlu Belde Belediye Başkanı Kasım Tilbaç, kar nedeniyle bölgede en çok kendi beldesi köylerinin mağdur olduğunu belirtti ve takviye araç gönderen   Malatya il Özel İdaresi yetkililerine teşekkür etti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız