SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4.7 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu!.

0
Güncellendi - 2020-11-28 14:31:26
4.7 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu!.
A- A+ PAYLAŞ

MERKEZİ AFAD'A GÖRE PÜTÜRGE, KANDİLLİ'YE GÖRE BATTALGAZİ'DE!. Malatya'da öğle saatlerinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem korkuttu.

AFAD'dan alınan bilgiye göre Pütürge'de saat 11.27'de meydana gelen deprem yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem Malatya merkez ile civar il ve ilçelerden de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, büyüklüğünü önce 4,9 olarak verip sonra 4,7 olarak düzelttiği depremin merkez üssünü Battalgazi sınırlarındaki Uluköy olarak açıkladı.

"ŞU ANA KADAR OLUMSUZ HABER ALMADIK"

Malatya Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge merkezli depremin kent genelinde hissedildiğini belirtti. Baruş, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Baruş, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber almadık. Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız devam ediyor, biz de yakından durumu takip ediyoruz." dedi.

Deprem nedeniyle kentte bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

VALİ İNCELEME YAPTI

Vali Aydın Baruş, AFAD'ın depremin merkezini Pütürge olarak açıklaması doğrultusunda AA'ya yaptığı açıklamada depremin merkez üssünü Pütürge olarak belirtirken, daha sonra sosyal medya hesabından attığı mesajda (aşağıda), depremin merkezinin Battalgazi- Uluköy olduğunu yazdı. Vali, Kandilli'nin depremin merkezi olarak gösterdiği Battalgazi İlçesi Uluköy Mahallesi ve çevresindeki mahallelerde incelemelerde bulundu.

Depremden etkilenen mahalleleri ziyaretlerinde AFAD İl Müdürü Mustafa Türker’den bilgi alan Vali Baruş, can ve mal kaybının olmadığı depremden etkilenen veya evlerine giremeyecek durumda olan vatandaşlarımız için gerekli çalışmaların yapılması hususunda talimat vererek tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge merkezli 4,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin bütün muhtarlarla görüştüklerini, herhangi bir mal ve can kaybının olmadığını belirtti.

Çalık, AA muhabirine, 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin Malatya'yı da etkilediğini, yaşanan artçıların bir süre devam ettiğini anımsattı.

Her depremde vatandaşların korku ve tedirginlik yaşadığını ifade eden Çalık, "Çok ciddi sallandık, Allah beterinden korusun. Hem belediye başkanımız, hem de kaymakamımızla görüştüm. Muhtarlarımızın tamamıyla görüştük, çok şükür herhangi mal ve can kaybımız yok. Malatyalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.

Çalık, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte yapılan konutlara ilişkin ise "Teslim ettiğimiz konutlarımız var. Allah nasip ederse 2021 yılında 6 bin evimizi vatandaşlara teslim edeceğiz. Böylece vatandaşlarımızın daha güvenli evlerde kalmalarını sağlayacağız. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

GÜRKAN VE GÜDER DE ULUKÖY'DE..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün, depremin merkez üssü olarak gösterdiği Battalgazi ilçesine bağlı Uluköy mahallesini ziyaret etti. Uluköy mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gürkan ve Başkan Güder, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Depreme Battalgazi Belediyesi’nde yakalandığını ve ciddi bir sarsıntı hissettiğini belirten Başkan Güder, “Şuan deprem bölgesindeyiz. Çok şükür herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Herhangi bir yıkımın ve can kaybının olmadığını açıklayan Uluköy Mahalle Muhtarı Abdulvahap Güngör, “Öğlen saatlerinde merkezi üssü Uluköy 4.7 şiddetinde deprem oldu. Bu deprem çevre illerde de hissedildi. Herhangi bir yıkım veya can kaybı yoktur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder, hemen aradılar ve şimdide yanımıza geldiler” İfadelerini kullandı.

Depremin hemen ardından bölgeye hareket ettiklerinin altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi ilçemize bağlı Uluköy mahallemizde saat: 11.30 civarlarında ciddi bir sarsıntı hissettik. Depreme hizmet binamızda yakalandık. Ciddi bir sarsıntı hissettik ve o an Malatya’da ciddi hasarların olacağını düşündük. Çok şükür ki deprem kısa sürdü. Arkadaşlarımız hemen muhtarlara ve vatandaşlara ulaştılar. Çok şükür bir şey olmadığını öğrenince rahat bir nefes aldık. Şiddet olarak 4.7 olarak ifade edildi ama Malatya deprem bölgesi olduğu için hissiyatını daha büyük yaşadık. Şükürler olsun Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi olarak şuan bölgedeyiz. Bölgede çok şükür sıkıntı yok. Bundan sonra Belediyelere çok önemli görevler düşüyor. Yeni ruhsatsız konutların yapılmaması, yapılan evlerin yapı denetime tabi tutulması, belediyelerin kontrol etmesi gibi önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Depremden etkilenen tüm Malatyalı hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennimiz odur ki bir daha bir daha depremler yaşamayalım” dedi.

Malatya’da depremi şiddetli hissettiklerini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise şunları söyledi: “4,7 şiddetindeki depremin merkez üssü Uluköy Mahalllesine geldik. Malatya merkeze yaklaşık 30 km uzaklıkta. Hakikaten depremi Malatya’da çok şiddetli hissettik. Bunun üzerine depremin merkez üssü Uluköy, Gülümuşağı, Fırıncılar muhtarlarımızı aradık, bu bölgede herhangi bir sıkıntı var mı diye sorduk. Allaha çok şükür herhangi bir problem yok. Mahallemizde özellikle zarar ziyan söz konusu değil. Buna şükrediyoruz. Temennimiz odur ki; bir daha bu tür depremleri yaşamayalım. Depreme dayanıklı yapıların yapılmasının da çok önemli olduğu, deprem gerçeği ile gün yüzüne çıkmış oluyor. Ben bütün hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve yerel yönetimler olarak bizler gerekli tedbirleri aldık. Şuanda deprem konutları bitmek üzere. Önümüzdeki aydan itibaren de inşallah deprem konutlarını hak sahiplerine teslim edilecek. Temennimiz ve dileğimiz Malatya’mızda ve ülkemizde bu tür afetlerin uğramaması” diyerek sözlerini tamamladı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi-AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (3 yıl önce)
    Malatyamıza geçmiş olsun.Allah daha beterinden korusun,Bu arada AFAD depremleri sürekli iki yada üç puan küçük gösteriyor.Bu durum inandırıcılıktan çok uzakta Kandilli rasathanesinin iaçıklamaları daha doğru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Depremin şiddetini AFAD 4,7 kandilli 4,9 veriyor ,dünyanın önemli merkezleride 4,9 olarak veriyor AFAD bunu Sivrice ve İzmir depremlerindede yaptı biz kime güveneceğiz düne kadar covitli sayısını bin ikibin verirken sayı neden 29 bine çıktı bu güven kaybını nasıl ortadan kaldıracağız bütün bunlar olurken yıllık enflasyonun sırf memur ve emekli az maaş zammı alsın diye sürekli yüzde 11 de tutulması karşısında çarşı pazar yanarken ben enflasyonun yüzde 11 olduğuna nasıl inanayım biz gerçek verilerin bizlerle paylaşılmasını talep ediyoruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Ben 4lü depremleri çok hissetmedim bugüne kadar. Bunun kesinlikle 4.7 olduğuna inanmıyorum kusura bakmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (3 yıl önce)
    Sn Özür çalık başkanlığında Yeşilyurt belediye baskani ve afad vs müdürleri ile yapilan bir toplantida yarısı yıkılan 4/K sitesinin geri kalan bloklarininda ayni yapi olması nedeni ile sozde kentsel dönüşüm denildi simdi tekrar yikilan bloklara yer tahsisi yapildi yakincada geri kalanlar denince oturmaya devam kararı alınmış o toplantida bulunan tüm idarecilere yazıklar olsun yani kısaca ölüme terkedilen insanlar pozisyonuna geçtiler bu depremde gayet güzel hissedildi o bloklarda ama siyaset bir deprem olup yıkılınca koşarsıniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Bu gün Pütürge'de olan 4.7 büyüklüğündeki deprem 24 0cak 2020 tarihinde olan 6.8 büyüklüğündeki depremin artçısıdır. Bunlar beklenen normal depremlerdir. Korkacak bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (3 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hayır bu deprem erkenek pütürge segmenti üzerinde oldu bu deprem yeni bir depremdi ve şuan malatya için en büyük tehlike çelikhan erkenek fay hattıdır yaklaşık 120 yıldır deprem uretmedi ve büyük bir enerji biriktirdi illa bugün yarın deprem olacak demiyorum ama er geç o fayda kırılacak yerel yönetimler önlem almali
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok moral verdiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim milleti niye korkutuyorsun? Deprem uzmanı gibi ahkam kesiyorsun. Naci Görür, 24 Ocak depreminin artçısı olduğunu açıkladı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Naci Görür'den alıntı yapıp buraya yazıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Ben yer bilimcisi öğrencisiyim naci görür hocamın dediklerini paylaşıyorum korkacak bişey yok önlem alınsın diye uyarı yapıyorum naci görür hoca artçı demedi artçı diyen övgün ahmet hocadır siz önleminizi alın bugün afet olacak gibi hazırlıklı olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (3 yıl önce)
    Bu deprem sivrice pütürge segmenti üzerinde oldu artci deprem degil yeni bir depremdi ve enerji batıya kayarak dahada tehlikeli hale geldi batı derken çelikhan erkenek fay segmenti üzerinde yaşayan herkes dikkat etmeli yerel yönetimler acilen önlem almalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıllık kayma miktarı bir şey duymuşsundur inşallah. 1893 ve 1995 depremleri oldu doğru. Ortalama bu bölgede 300 yıl civarı büyük depremler olmaktadır. 120 yıl suskunmuş filan,bunlar normal durumlar. Senin mantığına göre Malatya Ovacık fayı da binlerce yıldır suskun, naapıcaz peki..
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (3 yıl önce)hoca isimli kullanıcı yorumuna
    1893 ve 1905 Yıllarında Çelikhan erkenek segmenti üzerinde oldu doğru lakin o bölgeye sürekli enerji transferi olduğu için o bölge tehlikeli hal aldı bunun icn bölgede sürekli araştırma yapıldı 1986 sürgü depremi ile bölge dahada stresli hale geldi ve sürekli kucuk artci depremler olmaya başladı bile malatya ovacık fayının taş çatlasa üreteceği deprem 6,5
    0
    0
    Yanıtla