SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de de 'Mezra' Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik birimleri tarafından "Mezra" kod adıyla gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda esrar ve 3 adet ruhsatsız silahla yakalanan 11 kişiden 8'i tutuklandı.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin Uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik yaptığı çalışmalarda,

E.Ö., B.A, M.A, M.Ö, E.G ve M.K.Ö isimli şahısların esrar maddesi ticareti yaptıkları, esrar maddesi elde etmek için izinsiz hint kenevir bitkisi ektikleri, kenevir bitkilerinde elde etmiş oldukları esrar maddelerini ilimizde ve başta İstanbul olmak üzere değişik illere pazarladıkları şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine MEZRA (K) adlı planlı operasyon başlatılmıştır.

MEZRA(K) adlı planlı operasyon kapsamında günümüze kadar yapılan 3 ayrı operasyonda, A.E isimli şahıstan 560 (beş yüz altmış) gram esrar maddesi, G.K. S.K ve M.B isimli şahıslardan 626 (altı yüz yirmi altı) gram esrar maddesi, A.B isimli şahıstan 753 (yedi yüz elli üç) gram esrar maddesi ele geçirilmiş, adli makamlara sevk edilen şahıslardan A.E, G.K. S.K ve M.B isimli şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca TEVKİF olmuşlar, A.B isimli şahıs ise SERBEST kalmıştır.

16/11/2007 günü Pütürge C.Başsavcılığından alınan arama kararı ile birlikte, Pütürge İlçe Emniyet Amirliği görevlileri ile ortaklaşa olarak yapılan MEZRA (K) adlı operasyon kapsamında, E.Ö., B.A, M.A, M.Ö., E.G ve M.K.Ö isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlar, şahısların ikametleri, ikamet müştemilatları ve üzerlerinde yapılan aramalarda;

Daralı olarak 7 kg 566 gr kubar esrar maddesi, 6 Kg. 701 gram toz esrar maddesi, toz esrar maddesi yapımında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet tepsi, 1 adet elek ve 1 adet alüminyum tabak, 3 Adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 140 adet fişek, 1 adet sahte 50 Euro para bulunarak geçici olarak muhafaza altına alınmıştır.

16/11/2007 günü Pütürge İlçe Emniyet Amirliğince haklarında “İŞTİRAK HALİNDE UYUŞTURUCU ESRAR MADDESİ TİCARETİ YAPMAK SUÇUNDAN” adli makamlara sevk edilen şüphelilerden E.Ö., B.A, M.A, M.Ö isimli şahıslar TEVKİF olmuş, E.G ve M.K.Ö isimli şahıslar SERBEST kalmışlardır.

MEZRA (K) adlı planlı operasyon kapsamında şüpheli şahıslardan toplam 16 Kg. 206 Gram esrar maddesi, esrar maddesi yapımında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet tepsi, 1 adet elek ve 1 adet alüminyum tabak, 3 Adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 140 adet fişek, 1 adet sahte 50 Euro para ele geçirilmiş, adli makamlara sevk edilen 11 şüpheli şahıstan 8 i TEVKİF olmuş, 3 ü SERBEST kalmıştır.

Uyuşturucu ile mücadelemizde daha başarılı olmak için Malatya halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tür konularda halkımızın duyarlı olması, herhangi bir bilgileri olması halinde 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

ARAPGİR’DE
Öte yandan Arapgir İlçe Emniyet Amirliği’ne gelen ihbar üzerine Jandarma ile birlikte yapılan ortak operasyonda, elde ettikleri esrarı Malatya’da pazarladıkları öne sürülen şahıslardan 38 yaşındaki İ.K. ve aynı yaştaki S.K. adlı kadının evlerinde 12 gram kuru kenevir tohumu, 38 yaşındaki S.Ş. adlı şahsın evinde 4 adet kenevir sapı ile 1.100 gram köksüz kenevir ele geçirildiği, bu şahısların yanı sıra 35 yaşındaki Ş.Ü.’nün de gözaltına alındıkları, S.K. ve Ş.Ü.’nün savcılıkça, İ.K. ve S.Ş.’nin ise mahkemece serbest bırakıldıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız