SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de de Yetiştiriliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:33
Pütürge'de de Yetiştiriliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge İlçesinde, Saanen keçilerinin barınma ve üretiminin yapıldığı bildirildi. 

Pütürge İlçesine bağlı Örnekköy köyünde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla getirilen Saanen keçilerinin barınma ve üretim ortamları, Vali Vasip Şahin ve beraberindeki heyet tarafından incelendi. Süt sığırı işletmesi olarak faaliyet gösteren ahırların yeniden düzenlenerek ağıla dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor.

Örnekköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2006 yılında kurulduktan sonra 2008 yılında 200 siyah alaca süt sığırı ile süt hayvancılığına başladı. Süt sığırcılığının tam randıman vermemesi ve bakım şartlarının tam olgunlaştırılamaması sebebiyle süt sığırcılığı faaliyeti 2010 yılında sona erdirildi. 2012 yılı Eylül ayından itibaren kooperatifin yönetimi Dr. Hasan Hüseyin Şener tarafından yürütülürken 250 saanen keçisi ile beraber devralındı. İşletmede Eylül 2012-Aralık 2013 arasındaki dönemde hayvan sayısı 700’e çıkmış olup halen mevcut hayvan sayısının 300 olduğu ifade edildi. Üç ağılın yapım aşaması tamamlanmadığından istihdam fazlası hayvanlar satılıyor.

İşletmede en büyük problemin yem güvenliği ile alakalı olduğu düşüncesinden hareketle Fırat Kalkınma Ajansı’na proje hazırlanmış, 2014 yılında Fırat Kalkınma Ajansı’nın projesinin tamamlanmasıyla beraber yeşil ot üretim tesisi kurulmuş olacak. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 277 dekarlık alanda mera ıslah projesi yapıldı. Islah projesi kapsamındaki meralar da 2014 yılı itibari ile kullanılabilir hale gelecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız